Iskoristite Zanzibar putovanje na pravi način

Vreme je da se upustimo u potpuno novu avanturu i odlepršamo daleko u čarobnu zemlju začina i rajskih plaža – Zanzibar. Vežite se disko drugari, polećemo! Ostavićemo napornu svakodnevnicu iza sebe, jer znamo da ste nestrpljivi i željni odmora i uživanja u pravom malom tropskom raju. Upravo to nudi Zanzibar putovanje 2022!

U ranim jutarnjim časovima stižemo na Zanzibar gde će nas nasmejani i gostoprimljivi lokalci dočekati sa rečima “Karibu“ i “Hakuna Matata“, što u prevodu znači “dobrodošli“ i “nema problema“.  Idealna dobrodošlica za početak egzotičnog odmora!

Zanzibar je tanzanijsko ostrvo koje se nalazi 6 stepeni severno od Ekvatora, uz istočnu obalu Afrike. Zbog svoje lepote, misterije, egzotike i plodnog tla oduvek bio na meti morepolovaca i osvajača.

Poslednjih godina putovanje na Zanzibar je vrlo popularno među turistima, jer destinacija ima mnogo toga da ponudi. Od istinskog odmora na rajskim plažama, preko safarija, bogate kulture i zabave, do fenomenalne afričke kuhinje i još mnogo toga… Koji god termin da ste odabrali, tropska klima Zanzibara je kao da ste pošli na Zanzibar letovanje.

 

Šta ćete videti na Zanzibaru

 

Stone Town – glavni grad Zanzibara

Naš dom za vreme prvog dela boravka na Zanzibaru biće Stone Town, glavni grad Zanzibara.

Ovde ćemo se odmarati i ispijati šarene koktele, ukrašene egzotičnim voćkama, dok u vazduhu osećamo mirise začina po kojima je Zanzibar poznat, a noću se slobodno prepustite zabavi na plaži, uz vrele afričke ritmove.

Ukoliko vas neki lokalac zamoli za ples, ne odbijajte, već se prepustite čaroliji, zanjišite kukovima i uživajte. To je duh koji Zanzibarci vole, i pravi način da maksimalno iskoristite svoje putovanje na Zanzibar!

Očekuju vas duge šetnje gradom koji je UNESCO uvrstio u svoju kulturnu baštinu, uživanje u fascinantnim građevinama, upoznavanje sa kulturom mesta, šoping na lokalnim pijacama, kupovina čuvenih afričkih suvenira i za kraj predah uz specijalitete afričke kuhinje koji su pravi dar za sva vaša čula… 

 

Nacionalni muzej, Jozani šuma, ostrvo Prison…

Posetićemo i Nacionalni muzej kao i mesto gde je rođen čuveni Fredi Merkjuri (frontmen grupe Queen) koje je pretvoreno u kafić sa idealnom terasom za posmatranje zalaska Sunca. Kad zađemo iz civilizacije upoznaćemo se sa pravim čarima Zanzibara, divljinom i netaknutom prirodom koja ostavlja bez daha. Cvrkut egzotičnih ptica, leptiri najrazličitijih boja i veličina, igra majmuna, gusta zelena šuma, palme, crveni mahagoni u Jozani šumi, druženje sa džinovskim kornjačama na ostrvu Prison, potpuno će vas opčiniti.

 

Nungwi, rajske plaže, garua čamci, plantaže začina…

Iz Stone Town-a nastavljamo naše putovanje prateći samu obalu mora u Nungwi. Očekuje vas duga plaža od najfinijeg belog peska, kokosove palme koje se nadvijaju iznad vas, a sve to uz zvuk talasa koji zapljuskuju obalu.

Dok uživate u svojoj ležaljci u hladu palme na plažama Zanzibara i posmatrate horizont Indijskog okeana i vodu neobično tirkizne boje, razmišljaćete o tome kako je moguće da u rečniku kao sinonim za hedonizam ne stoji – ZANZIBAR?! 🙂

Ronjenje, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, tradicionalna plovidba čamcem zvanim “garaua”, kajaking ili pecanje u dubokom moru, samo su delić onoga u čemu možete uživati ako pođete s nama na Zanzibar putovanje.

Roneći pored koralnih grebena imaćete priliku da vidite barakude, hobotnice, jastoge, raže, kornjače, veliki broj korala, olupine potonulih brodova, sabljarke, delfine i čak nekoliko vrsta ajkula.

Obići ćemo i plantaže začina na Zanzibaru gde ćete imati priliku da vidite kako se ubiraju plodovi bibera, cvetovi šafrana i čilija, a dobićete zadatak da omirišete i probate određene začine i pogodite koji su.

Spremite fotoaparate, jer sledi dvodnevni safari u Tanzaniji

Uživaćete u trodnevnom izletu, gde ćete se tokom dva dana licem u lice susresti sa svim onim divljim životinjama, koje smo mogli videti samo u filmovima. Mikumi nacionalni park je prelep pa spremite fotoaparate jer su gazele, antilope, lavovi, slonovi, nosorozi i zebre na korak od vas. Imaćete priliku da osetite duh, tradiciju i kulturu Masai plemena iz severne Tanzanijei da uživate u svakom trenutku širenja vidika.

 

Kultura i duh Zanzibara u kontaktu sa lokalcima

Budite otvoreni i sklapajte nova prijateljstva, lokalci Zanzibara su izuzetno zabavni, željni druženja i razgovora i pokušaće na sve načine da vas zabave i pridobiju vašu pažnju. Od njih možete saznati sve ono što vas je zanimalo i dobiti informacije iz prve ruke, možda o nekim skrivenim mestima na ostrvu, barovima i lokalima za koje samo oni znaju.

Ne budite stanadrdni turista koji odlazi na Zanzibar, otvorite svoje srce za nova saznanja i nova drugarstva, jer samo tako možete poneti sa sobom najlepše uspomene sa putovanja i ostati večno prijatelj Zanzibara.