• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KOLUMBIJA - 16 DANA

KOLUMBIJA - 16 DANA

KOLUMBIJA - 16 DANA

KOLUMBIJA - 16 DANA

 
 
TERMINI:
 
02. JAN – 17. JAN | Promo 1999 eur | First minute  2099 eur  Regular 2199 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BOGOTA

Večernji transfer do Budimpešte gde čekamo jutarnji let do Bogote, preko Amsterdama. Ukrcavamo se na let i naša tropska avantura počinje. Let iz Budimpešte sa presedanjem.

 

Dan 2

BOGOTA

Slećemo na El Dorado aerodrom u Bogoti u popodnevnim satima. Transfer do hotela. Nakon smeštaja se upoznajemo sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 3

BOGOTA

Dan rezervisan je za fakultativni izlet Obilazak Bogote i Monserat. Šetnja kroz istorijsku četvrt La Candelaria koja oduševljava svojim šarenim građevinama, kaldrmisanim ulicama i muzejima koji otkrivaju bogatu prošlost grada. Trg Bolivar, centralno mesto okupljanja, obiluje zanimljivim spomenicima i zgradama, poput Palate Naroda i katedrale Primata. Nakon razgledanja grada, penjemo se na Monserat. Ovo veličanstveno brdo, koje se uzdiže iznad Bogote, pruža spektakularan pogled na grad sa svih strana. Na vrhu se nalazi svetište Monserat, mesto hodočašća i duhovne refleksije, koje privlači turiste i vernike podjednako. Ovde se često održavaju posebni verski obredi i manifestacije. Uživanje u prelepom panoramskom pogledu na Bogotu sa Monserata, okruženog prirodnim pejzažem, predstavlja nezaboravan trenutak tokom ovog izleta. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 4

BOGOTA

Sledeći dan u Bogoti rezervisan je za fakultativni izlet do Slane Katedrale u Zipaquiri. Pruža jedinstvenu priliku da istražimo spektakularnu podzemnu crkvu, koja je izgrađena u unutrašnjosti rudnika soli. Ova impozantna građevina impresionira svojom arhitekturom i svetlosnim efektima, stvarajući nezaboravno iskustvo. Laguna u Guataviti je još jedna fascinantna destinacija koja se nalazi na kratkoj vožnji od Bogote. Ovaj prirodni rezervat, poznat i kao „El Dorado“, ima bogatu legendu povezanu sa starim civilizacijama. Okružen prelepim planinskim pejzažem, pruža savršenu priliku za uživanje u prirodi i prelepom okruženju. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 5

BOGOTA

Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupovinu suvenira i samostalno razledanje grada. Noćenje.

 

Dan 6

BOGOTA – MEDELJIN

Izlazimo iz smeštaja u Bogoti i imamo transfer do aerodroma El Dorado. Hvatamo lokalni let za Medeljin. Stižemo u Medeljin na aerodrom, transfer i smeštanje u hotel. Slobodno vreme za upoznavanje okoline. Noćenje.

 

Dan 7

MEDELJIN

Spremamo se za fakultativni Obilazak Medeljina i Komune 13. Uživamo u razgledanju modernih četvrti, šarenih trgova i kulturnih atrakcija. Medeljin je poznat i po svojoj bogatoj umetničkoj sceni, pa ćemo imati priliku da se divimo umetničkim delima i grafitima koji ukrašavaju zidove širom grada. Komuna 13, nekada poznata kao jedno od najopasnijih područja u Medeljinu, sada je postala simbol transformacije i obnove. Divimo se impresivnim umetničkim muralima i uličnim umetnicima koji su ovu zajednicu pretvorili u živopisno umetničko delo. Osim toga, priča o ponovnom rađanju Komune 13 i njenom borbi za bolju budućnost predstavlja inspirativnu priču o oporavku i zajedništvu. Povratak u smeštaj. Noćenje.

 

Dan 8 

MEDELJIN

Dan za fakultativni izlet iz Medeljina za Peñol i Guatapé. Prvo, poseta Peñolu gde posećujemo repliku originalnog gradića, a onda nam se pruža prilika da se divimo veličanstvenoj steni „El Peñon de Guatapé“ koja se uzdiže iznad okoline sa svojih 200 metara visine. Uspon na stenu pruža spektakularan pogled na okolne jezera i zatalasane brežuljke, što je pravi raj za ljubitelje fotografije. Nakon toga, idemo ka Guatapéu, šarmantnom selu sa šarenim fasadama koje predstavljaju priče i simbole lokalne kulture. Šetnja kroz uske uličice i trgove otkriva autentični duh ovog područja i nudi priliku da se upoznamo sa gostoprimstvom lokalnog stanovništva. Peñol i Guatapé su destinacije koje ostavljaju snažan utisak na sve koji ih posete, pružajući spoj prirodne lepote i autentične kolumbijske kulture koja čini ovaj izlet nezaboravnim iskustvom. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 9 – 10

MEDELJIN – KARTAGENA (2 noćenja)

Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupovinu suvenira i samostalno razledanje grada. Sutradan izlazimo iz smeštaja u Medeljinu i imamo transfer do aerodroma. Hvatamo lokalni let za Kartagenu. Stižemo u Kartagenu na aerodrom, transfer i smeštanje u hotel. Slobodno vreme za upoznavanje okoline. Noćenje.

 

Dan 11

KARTAGENA

Naravno ovaj dan krećemo sa fakultativnim Obilaskom Kartagene, prelepog grada na Karipskoj obali Kolumbije koji pruža nezaboravno putovanje kroz istoriju, kulturu i očaravajući ambijent. Počevši od Starog grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a, šetamo šarmantnim kaldrmisanim ulicama, slikovitim trgovima i prelepim kolonijalnim zgradama. Impresivna utvrda San Felipe de Barahas nudi spektakularan pogled na grad i okolinu. Nastavljajući dalje, šetnja kroz Getsemani, boemsku četvrt, pruža priliku da se upoznate sa živahnim uličnim umetnicima, lokalnom kuhinjom i autentičnim noćnim životom. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 12

KARTAGENA

Nastavljamo sa fakultativnim izletom na Ostrva Rozario koje obiluju prelepim pejzažima i tirkiznim vodama Karipskog mora. Ostrva Rosario su deo prirodnog rezervata i poznata su po svom bogatom podvodnom svetu, što ih čini idealnom destinacijom za ronjenje i snorkeling. Na ostrvima ćemo otkriti nekoliko prelepih plaža sa belim peskom, gde ćemo uživati u opuštanju i sunčanju. Takođe, nezaobilazno je posetiti Okeanarijum, akvarijum koji predstavlja mesto gde možemo videti raznovrsne morske vrste karakteristične za ovu oblast. Ostrva Rosario nude savršen beg od gradske vreve i priliku da se potpuno opustimo u okruženju prirode, plavetnila mora i nezaboravnih plaža koje će nam ostati urezane u sećanju. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 13 – 14

KARTAGENA – BOGOTA (2 noćenja)

Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupovinu suvenira i samostalno razledanje grada. Sutradan doručak i slobodno vreme dok ne izađemo iz hotela i krenemo ka aerodromu. Let za Bogotu. Vraćamo se u glavni grad i ulazimo u smeštaj. Slobodno vreme da kupimo još neke sitnice i uspomene koje ćemo poneti sa sobom. Noćenje.

 

Dan 15 – 16

BOGOTA – BEOGRAD

Pozdravljamo se sa Kolumbijom. Nedugo nakon doručka imamo organizovan transfer do aerodroma na večernji let za Budimpeštu sa usputnim presedanjem u Amsterdamu. Slećemo u Budimpeštu u popodnevnim časovima. Transfer do Beograda, na kućnu adresu. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 02-01-2024 - datum povratka: 17-01-2024
Cena putovanja po osobi: 1999 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!2099 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja2199 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Budimpešta – Bogota – Budimpešta sa svim taksama
 • Avio karte na relacijama Bogota – Medeljin, Medeljin – Kartagena, Kartagena - Bogota sa svim taksama
 • Transfer Beograd – Budimpešta - Beograd
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelima 4* u Bogoti (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Medeljinu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelima 3* u Kartaheni (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

BOGOTA

Hotel kategorije 4* lociran je u Bogoti, blizu centra. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

MEDELJIN

Hotel kategorije 3* lociran u Medeljinu, blizu centra. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KARTAGENA

Hotel kategorije 3* lociran u Kartageni, blizu centra i mora. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, flat-screen TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Obilazak Bogote i brdo Monserat

Panoramska tura grada kroz istorijski centar Bogote, poznat i kao „La Candelaria“. Posetićemo Zlatni muzej, gde je izloženo oko 34.000 predhispanijskih zlatnih predmeta i više od 25.000 predkolumbijskih artefakata. Kasnije ćemo posetiti Casa de la Moneda i Donación Botero, gde su izložena umetnička dela majstora Fernanda Botera. Fernando Botero je međunarodno priznati kolumbijski umetnik koji koristi različite tehnike kao što su slikarstvo, crtanje i vajarstvo. Nakon toga, pratićemo panoramsku turu posetom Bolivar trgu (katedrala Primata, Casa de Nariño – predsednička rezidencija, Liévano Palace – gradonačelnikova zgrada i Palata pravde). Nakon razgledanja grada, idemo na uzvišenje Monserat. Ovo veličanstveno brdo, koje se uzdiže iznad Bogote, pruža spektakularan pogled na grad sa svih strana. Na samom vrhu, nalazi se svetište Monserrate, mesto hodočašća i duhovne refleksije, koje privlači turiste i vernike podjednako. Ovde se često održavaju posebni verski obredi i manifestacije.

 

Cena izleta: 60€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Guatavita i Zipakira

Poseta Svetom jezeru Guatavita i Zipakira slanoj katedrali. Guatavita Laguna, poznata i kao „El Dorado“, je prelepo prirodno jezero smešteno u blizini sela Guatavita. Ovo jezero ima bogatu istorijsku i mitološku vrednost za lokalne Muisca Indijance. Prema legendi, ovo jezero je bilo sveto mesto gde su Muisca poglavari vršili obrede i rituale vezane za zlato. Smatra se da je jezero bilo centar ceremonijalnih praksi i mesto gde je velika količina zlata pronađena, što je dalo povod za mit o „El Doradu“ – mitskom izgubljenom gradu bogatstva. Posetioci mogu uživati u prelepom prirodnom okruženju jezera, okruženom planinskim pejzažem i bujnom vegetacijom. Osim toga, možete čuti zanimljive priče o istoriji i mitovima koji okružuju ovo magično mesto. Zipakira Slana katedrala, poznata i kao „Catedral de Sal“, je neverovatno arhitektonsko čudo, smešteno u gradu Zipakira. Katedrala je izgrađena u unutrašnjosti rudnika soli, na dubini od oko 180 metara, i predstavlja jedinstven spoj religije i prirodnog bogatstva. Njen impresivni enterijer uključuje ogromne salone, kapelu, skulpture i krstove, a sve je izrađeno od soli. Ovo čini katedralu jednom od najneobičnijih crkvi na svetu. Uz to, impresivno osvetljenje u unutrašnjosti stvara jedinstvenu atmosferu i doživljaj.

Cena izleta: 75 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak Medeljina i Komuna 13

Ovaj obilazak se radi u kombinaciji pešačke ture i metro prevoza. Poseta glavnim lokacijama grada kao što su Park Svetog Antonija, Trg Svetog Ignjacija, Avenija Plaža, Park skulptura koji ima više od 20 skulptura doniranih od strane majstora Fernanda Botera, Park želja i sportski kompleks Atanasio Girardot, kao i renovirani Konvencijski centar La Macarena koji je nekada bio arena za bikove. Dodatno, posetićemo tradicionalno selo Paisa. Kasnije ćemo otići u oblast Poblado, gde ćemo posetiti Park Poblado, Park Ljeras i Zlatnu Milju, finansijsko i hotelsko srce grada. Poseta se nastavlja u Komuni 13 u Medeljinu. Tamo ćemo uživati u turu grafita koji naglašava društvenu transformaciju ovog područja. Ovi murali su napravljeni od strane različitih umetnika iz područja, gde otkrivaju priče koje pokreću i inspirišu nadu. Naravno, Komuna 13 je nekada bila poznata po čuvenom Kartelu Medeljin i jednim od najpoznatijih narko dilera – Pablu Eskobaru. Međutim, to je sve u prošlosti i celo naselje se potpuno transformisalo u poslednjih 20ak godina. Tura se završava posetom čuvenih električnih stepenica Komune 13.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Karte za metro
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Penjol i Guatape

Prvo se obilazi gradić Penjol koji odiše raznolikosti u arhitekturi. Poseta replike originalnog grada gde će se videti kolonijalni stil jer je originalni grad potopljen kako bi se izgradio rezervoar vode. Kasnije ćemo posetiti veličanstvenu stenu „Piedra del Peñol“, monolit visok 220 metara na koji imamo priliku da se popnemo i uživamo u prelepom pogledu. Poseta će se nastaviti u selu Guatapé, poznato po detaljima na stubovima, crtežima i slikama sa reljefom kojim su ukrašene kuće u selu i na kraju, posećujemo rezervoare Penjol i Guatapé gde uživati u nestvarnim predelima.

Cena izleta: 70 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak Kartagene

Panoramsko razgledanje grada. Poseta stambenim četvrtima Bocagrande, Castillogrande i Manga. Dolazak na Cima de la Popa, gde ćemo imati prelep pogled na grad. Nastavićemo do zamka Svetog Filipa, najvažnije vojno-inženjerske građevine Španije u celoj latinskoj Americi u kolonijalnom periodu i mesta koje je štitilo grad od piratskih napada. Na kraju ove posete, povratak do hotela duž avenije Santander, gde uživamo u bastionima i spoljnim zidinama istorijskog centra. Poseta umetničkom centru Las Bóvedas.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Ostrva Rozario

Krećemo do pristaništa Bodeguita kako bismo se ukrcali na brzi brod koji će nas odvesti do Rozario ostrva (oko 45 minuta). Dok isplovljavamo uživamo u panoramskom pogledu na zaliv Kartagene i Bokačika. Prolazimo brodom pored utvrđenja Svetog Fernanda i Svetog Josifa. Nakon plovidbe pored ostrva Barú, stići ćemo na glavno ostrvo Rozariju da uživamo u njegovim kristalno čistim vodama. Na jednom od ostrva Rozario se nalazi i Okeanarijum. Okeanarijum je popularna turistička atrakcija koja pruža jedinstveno iskustvo za posetioce svih uzrasta gde posetioci mogu istražiti bogatstvo podvodnog sveta Karipskog mora. Okeanarijum nudi različite tematske izložbe i predstave koje prikazuju raznovrsne morske vrste karakteristične za ovo područje. Posetioci mogu videti impresivne morske stanovnike, kao što su ajkule, delfini, morske kornjače, morski lavovi i razne vrste riba. Osim toga, okeanarijum ima interaktivne aktivnosti i obrazovne prezentacije koje posetiocima omogućavaju da nauče o zaštiti morskog ekosistema i očuvanju morskih vrsta. Jedan od najupečatljivijih trenutaka u okeanarijumu je predstava sa delfinima, gde posetioci mogu uživati u neverovatnim akrobacijama ovih elegantnih morskih sisara. Popodne se vraćamo u Kartagenu.

Cena izleta: 130 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook