• +381 60 490 6900
  • +381 60 490 2900
  • info@diskodrugarputovanja.rs
  • Strahinjića Bana 22, Beograd

VIJETNAM

 

TERMINI:

 

10. JAN – 29. JAN | Promo 1699 eur | First minute  1799 eur  Regular 1899 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HANOI

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Let do Hanoia sa presedanjem u Istanbulu.

 

Dan 2

HANOI

U popodnevnim časovima slećemo u Hanoi. Transfer do hotela, vreme za slobodne aktivnosti, kupovinu suvenira i degustaciju lokalnih specijaliteta. Noćenje.

 

Dan 3

HANOI

Fakultativni izlet obilaza Hanoi-a. Obilazak započinjemo u Etnološkom muzeju u kom ćemo se upoznati sa  etničkim grupama zemlje, njihovim običajima i načinu života. Glavna atrakcija ovde je veliko, prelepo dvorište sa autentičnim kućama i kompleksima koje su koristile mnoge različite etničke grupe. OBilazak nastavljamo posetom Hrama književnosti, posvećen Konfuciju, koji je izgrađen u 11. veku. Bio je prvi univerzitet u Vijetnamu i studenti i dalje dolaze ovde da pale tamjan. Naći ćete mirnu atmosferu prožetu dimom tamjana, i potopljene lotosove bazene naseljene ribama i kornjačama. Posle ručka, vodimo vas da posetite kompleks Ho Či Min, prolazimo ispred impresivnog mauzoleja i šetamo po bujnim vrtovima Predsedničke palate koji uključuju jednokolonu pagodu i kuću na štulama Ho Či Mina. Zatim napuštamo zelenu oazu i prelazimo u Stari Grad, srce Hanoja. Vešti zanatlije počeli su da se sele, i formirale su se zanatske zadruge na čuvenim „36 ulica“. Ranije, svaka ulica nosila je ime proizvoda koji se proizvodio i prodavao tamo, i mnoge još uvek imaju ista imena. Ovo je mesto koje morate videti da biste doživeli Hanoi, gde ćete naći kupovinu i kulturne/istorijske lokacije sve u jednom. Smešten na srcu grada, jezero Hoan Kiem je istorijska lokacija i jedan od simbola Hanoja. Pitoreskni Toranj kornjača stoji na malom ostrvu u sred jezera, a Hram Ngoc Son zauzima veće ostrvo, dostupno preko ikoničnog crvenog drvenog mosta. Noćenje.

 

Dan 4

HANOI

Fakultativni izlet Ninh Binh – Trang An kompleks. Nakon dolaska u Trang An ukrcavamo se na čamac i idemo u vožnju. Nakon vožnje čamcem, idemo u dolinu Tam Kok na ukusan ručak u lepoj kući sa baštom. U popodnevnim satima, posetićemo pagodu Bich Dong koja se sastoji od tri odvojene zgrade u uzlaznom poretku. Zatim nastavljamo sa opuštenom vožnjom bicikla kroz puteve regiona koji se uvijaju između krečnjačkih stena i polja pirinča do Hoa Lua. Zatim ćemo posetiti hramove Din i Le pre nego što se kasno popodne vratimo u Hanoi. Noćenje.

 

Dan 5

HANOI – PHU QUOC

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizine obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 6 – 10

PHU QUOC (5 noćenja)

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći. Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i toliko onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can itd.

 

Na plažama ćemo uživati pod hladom palmi, ispijati koktele i uživati u svežoj morskoj hrani spremljenoj po recepturi starih vijetnamskih majstora. Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata tropskih vrsta riba. Raznovrsni podvodni pejzaži i bogat morski život u kombinaciji sa kristalno jasnom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva. Tokom boravka imamo fakultativni izlet kroz nezaboravno posećivanje žičare, ronjenja i vodenog parka. Otkrivamo 3 južna ostrva, uključujući Xuong, idealno za uživanje u ronjenju i plivanju, te May Rut Trong, gde možemo istraživati ​​lagune. Nakon toga, posećujemo uzbudljivi vodeni tematski park Aquatopia na ostrvu Thom. Za kraj, upuštamo se u avanturu vožnje najdužom svetskom žičarom, pružajući nam spektakularan pogled. Drugi fakultativni izlet na ostrvu je izlet do VinWonders-a je avantura koja vodi posetioce do jedinstvenog zabavnog parka koji nudi raznolike atrakcije i aktivnosti za sve uzraste.

 

VinWonders je prepoznatljiv po svom šarmu i raznovrsnim sadržajima koji obuhvataju zabavne vožnje, tematske zone, spektakularne predstave i još mnogo toga. Ovo izuzetno iskustvo pruža posetiocima priliku da se potpuno opuste i uživaju u zabavi, stvarajući nezaboravne uspomene u jednom od najatraktivnijih turističkih odredišta na ostrvu Phu Quoc. Treći fakultativni izlet na ostrvu je obilazak Severnog dela ostrva. Prvo posećujemo obale prelepe reke Cua Can. Nakon kratke vožnje, ukrcavamo se u kajake i veslamo uzvodno kroz mirnu vodu, uživajući u zvucima prirode i svežem vazduhu. Dok se lagano provlačimo kroz čarobnu prirodu, posmatramo lokalne ribare kako obavljaju svoj posao na obalama reke. Sledi poseta lokalnoj pčelarskoj farmi, gde imamo priliku da se upoznamo s procesom proizvodnje meda i da probamo razne vrste ukusnog meda koji se ovde proizvodi. Nastavljamo našu avanturu vožnjom kroz prelepi Nacionalni park, gde se divimo bujnoj vegetaciji i šumskim stazama koje nas vode ka čarobnom ribarskom selu Rach Vem. Nakon što se osvežimo kupanjem na prelepoj plaži Morskih Zvezdi, uživamo u lokalnim đakonijama na obali uz miris sveže pripremljenog morskog plodova. Za putnike koji su prijavljeni na izlet Hoi An I Zlatni most, organizovan je let od Da Nanga za Ho Ši Min.

 

Dan 11

PHU QUOC – HO ŠI MIN

Napuštamo ovo predivno ostrvo, hvatamo kratak lokalni let za Ho Ši Min. Sletanje u popodnevnim časovima, transfer do hotela u širem centru grada i check in. Ho Ši Min kao grad trgovine i kulture, konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića. Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada.

 

Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 12

HO ŠI MIN

U jutarnjim časovima krećemo u fakultativni izlet do čuvenih Ku Ći tunela (Cu Chi) i obilazak grada. Izlet Ku Ći tunelima je fascinantan doživljaj koji nas vodi kroz impresivnu mrežu podzemnih tunela koji su igrali ključnu ulogu u Vijetnamskom ratu. Na ovom izletu istražujemo uzane tunele i priče o životu vojnika. Kulturnu avanturu započinjemo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove. Obilazimo Muzej ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!). Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrade Gradske skupštine i Saigon Opera House su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture. Nakon obilaska, opcionalno se može obići i China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se cenkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Noćenje.

 

Dan 13 – 14

HO ŠI MIN (2 noćenja)

Fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Sutradan slobodan dan za individualne aktivnosti, kupovinu suvenira i samostalno razledanje grada. Noćenje.

 

Dan 15 – 16

HO ŠI MIN – BEOGRAD

Check out iz hotela do podneva, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Let za Beograd sa presedanjem u Istanbulu. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 30-11--0001 - datum povratka: 30-11--0001
Cena putovanja po osobi:

U cenu aranžmana je uključeno:

U cenu aranžmana nije uključeno:

Način plaćanja:

Napomene

Share on TwitterShare on Facebook