• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

KUBA I MEKSIKO - 17 DANA

KUBA I MEKSIKO - 17 DANA

KUBA I MEKSIKO - 17 DANA

 

TERMINI:

 

03. DEC – 19. DEC |  Promo  1899 eur  |  First minute  1999 eur  Regular cena 2099 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HAVANA

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. U večernjim časovima let za Havanu sa presedanjem u Istanbulu.

 

Dan 2

HAVANA

Dolazak u Havanu u ranim jutarnjim časovima i transfer do smeštaja, odnosno Casa Particulares. Slobodno vreme za upoznavanje okoline u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 3 – 5

HAVANA (3 noćenja)

Havana je prestonica Kube u kojoj stanuje 2,1 miliona stanovnika, što je čini najnaseljenijim mestom na Karipskim ostrvima. Već po izlasku sa aerodroma možete uočiti da se nalazite na nesvakidašnjem mestu. Ulicama krstare oldtajmeri kakvi se ne koriste u zapadnjačkim društvima već decenijama, a arhitektura je mešovita, predstavlja stapanje španske kolonijalističke gradnje, zajedno sa velikim, masivnim građevinama koje su tipične za komunizam. Ovde je veselo i bučno, ali ne i užurbano kao što je to u raznim drugim prestonicama. Meštani su nasmejani, spremni za razgovor i uvek oduševljeni kada spomenete da si sa prostora bivše Jugoslavije. Tamo nas i dalje pamte po Titu i njegovim dobrim odnosima sa Če Gevarom i Fidelom Kastrom. 

 

Najpre ćemo obići stari deo Havane (La Habana Vieja). To je jedan od najbolje očuvanih kolonijalističkih kompleksa u Americi i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a još od 1982. godine. Stara Havana je najvećim delom pešačka zona, istovremeno i turistički najposećeniji deo grada. Tu se nalazi dosta parkova, trgova i uskih ulica. Sa svih strana bićete okruženi starim građevinama, obojenim u živahne boje.

Možete primetiti da je boja sa fasade izlizana i da su zidovi zgrada ispucali, ali starost zgrada nikako ne narušava njihovu lepotu. Šetamo do Plaza de Armas, jedan od najstarijih i najvažnijih trgova u kubanskoj istoriji. Izgrađen je početkom XVI veka, nedavno nakon što je Havana osnovana. U centru trga nalazi se mermerna statua Karlosa Manuela de Sespedesa, nacionalnog heroja i borca za nezavisnost Kube.

Onda sledi obilazak Muzeja revolucije. Ranije je ova građevina predstavljala predsedničku palatu gde je boravio i Flugencio Batista koji je upravo Kubanskom revolucijom zbačen sa vlasti. Šetnju nastavljamo do katedrale San Kristobal na trgu Plaza de la Catedral. Zanimljivo je da su se u ovoj katedrali čuvali posmrtni ostaci Kristofera Kolumba od 1796. do 1898. godine, nakon čega su prebačeni u Seviljsku katedralu u Španiji. Vredna pažnje je i kapelica El Template u kojoj je Havana i osnovana.

Preporučujemo da u slobodno vreme obiđete još neke veće znamenitosti kao što su muzej grada Havane – Palacio de los Capitanes Generales, muzej ruma, takozvani Havana klub, Kubansku fabriku umetnosti – mesto gde se održavaju izložbe, svirke i filmske projekcije. Dan završavamo u baru Floridita i ispijamo daikiri, kubanski koktel, koji se pravi od ruma, citrusovog voća i šećera.

 

Ostatak grada fakultativno obilazimo kabrioletima. Vozimo se uz Malekon, štetalište dugo 8 kilometara, jednog od glavnog simbola Havane. Tu se pruža prelep pogled na raznobojne kućice različitih stilova, a sa druge strane videćete tirkizno more. Na šetalištu se obično okupljaju umetnici, boemi i parovi koji dolaze da sačekaju upečatljiv zalazak sunca.Obilazimo i Trg Revolucije, istorijsko mesto na kome je Fidel Kastro držao govore kojima je prisustvovalo stotine hiljada ljudi. I danas je Trg Revolucije bitno političko sedište, ujedno i najveći trg na Kubi. Na njemu dominira Memorijalna kula i spomenik Hozeu Martiju, revolucionaru i pesniku. Vozimo se pored groblja Cementario Colon u kome su sahranjene neke od najvažnijih ličnosti za Kubansku istoriju, razni revolucionari, umetnici, doktori i naučnici. Međutim, na ovom groblju nisu sahranjeni ni Če Gevara niti Fidel Kastro. Prolazimo i pored Havanskog univerziteta koji je bio jedan od prvih simbola otpora imperijalističkoj vladavini SAD-aObilazak završavamo prolaskom kroz četvrt Mira Mar.

U okviru fakultativnog izleta posećujemo vilu Ernesta Hemingveja smeštenu u blizini Havane. Tu ćete čuti mnoge zanimljivosti o njegovom životu i stvaralaštvu. Vila ima veliku biblioteku sa preko 9000 knjiga i mnoštvo pehara iz lova. Iza vile je Hemingvejevo groblje kućnih ljubimaca, sa preko 50 sahranjenih mačaka. To je ujedno i poslednja prilika na ovom putovanju da posetimo znamenitosti koje smo prvi put propustili. Kupujemo suvenire, šetamo Malekonom, obilazimo muzeje i kafiće.

 

Dan 6 – 8

HAVANA – VARADERO (3 noćenja)

Napuštamo Havanu i idemo za Varadero u kome ćemo provesti tri noći. Varadero je pravo turističko mesto koje se nalazi na poluostrvu Hikakos, koje je idealno za sunčanje i uživanje na plaži. Jedna od najvećih plaža na Kubi se nalazi upravo ovde, prostire se na 22 kilometara, a odlikuje se sitnim, mekanim i belim peskom, tirkiznom vodom kakva se može videti samo na Karibima. Ovo mesto će se svideti i roniocima, plaža ima 25 ronilačkih mesta i marina parkova sa potopljenim čamcima i avionima koje turisti istražuju. Ovo je jedno od najboljih mesta za noćni provod, sa preko 100 diskoteka, barova i noćnih klubova u kome možemo ispijati rum i daikiri do zore, plesati uz ritmove salse i ćaskati sa druželjubivim lokalcima.

 

Dan 9

VARADERO – KANKUN

U ranim jutarnjim časovima napuštamo predivnu Kubu i obećavamo da ćemo se još jednom vratiti. Nastavljamo našu avanutru i ukrcavamo se na let za Meksiko. Dolazak u Kankun i transfer do hotela u širem centru grada. Slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 10

KANKUN

Kankun se u poslednjih 20 godina razvio od malog ribarskog grada u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Sa svojim dugim peščanim plažama i tirkizno-plavom bojom mora on je pravi biser Kariba. Grad je podeljen na gradsku i hotelsku zonu, a spaja ih bulevar Kukulcan koji se pruža duž celog poluostrva. Na 23 km dugoj obali smešteno je čak 150 hotela, od manje luksuznih, preko svetski poznatih hotelskih lanaca kao što su Intercontinental, Hilton, Hyatt, Holiday Inn, do najluksuznijeg Moon Palace hotela. U gradu koji nikad ne spava, zagarantovane su dobre žurke u čuvenim klubovima Coco Bongo, Playboy, Mandala… Pored dobre zabave i prelepog Karipskog mora, Kankun poseduje i kulturno-istorijske spomenike. Ukoliko ste obožavalac istorije, Museo Maya de Cancun je pravo mesto za vas. U ovom muzeju možete saznati mnogo toga o Majama i njihovoj civilizaciji. Tokom dana na raspolaganju su nam najrazličitije vrste zabave poput skijanja na vodi, paraglajdinga, ronjenja, druženja sa delfinima ili bliski susreti sa ajkulama. Tu su i luksuzni tržni centri i mnogobrojni restorani svih svetskih kuhinja. Za vreme boravka u Kankunu fakultativno ćemo obići ostrvo Isla Mujeres (Ostrvo žena), koje se nalazi u njegovoj neposrednoj blizini. Ostrvo je dugačko 8 km i široko 800 m (u najširem delu) i za razliku od Kankuna, Isla Mujeres je uspeo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje. Najveća atrakcija ostrva je podvodni muzej Musa sa zbirkom od preko 500 skulptura potopljenih u more – savršeno mesto za ljubitelje ronjenja i snorkelinga. Ostrvo je i mesto okupljanja mladih ljudi, bekpekera i avanturista iz celog sveta. Uživaćemo u miru i tišini i pijuckati koktele (Noćenje).

 

Dan 11

KANKUN – PLAJA DEL KARMEN

Napuštamo Kankun i putujemo u letovalište Plaja Del Karmen. Stižemo u Plaju u popodnevnim časovima i žurimo u neki od mnogobrojnih klubova i beach barova, gde ćemo ispijati koktele do ranih jutarnjih sati. Noćenje.

 

Dan 12 – 15

PLAJA DEL KARMEN (4 noćenja)

Beskrajno duga peščana plaža, tirkizno-plavo more, beli pesak, suvenirnice, meksičke kantine, marijači, tequila… Plaja Del Karmen je magnet za avanturiste i glavna stanica svih putnika koji posete Jukatan. Iz Plaje Del Karmen su dobro organizovani izleti u okolna mesta, nacionalne parkove, Cenote (pećine ispunjene kristalno čistom vodom) i stare majanske gradove. Trudimo se da obiđemo što više, uživamo u predivnoj prirodi, učimo o civilizaciji koja je živela na ovim prostorima, istražujemo okolinu.

Organizovaćemo fakultativni izlet u Tulum, stari majanski grad koji je udaljen 70 km od Plaje. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža na svetu. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku. Okolina Playe je raj za ronioce, ljubitelje životinja, i ljude istraživačkog duha. Možemo posetiti i ekološko-arheološki park Xcaret, nacionalni park Xel-Ha, ostrvo Cozumel… Na raspolaganju su nam Xplor avanturističke ture, kupanje u Cenotama, plivanje sa delfinima.

 

Dan 16 – 17

PLAJA DEL KARMEN – BEOGRAD

Pakujemo se, opraštamo od Meksika i sumiramo utiske o ovoj čarobnoj zemlji. Čeka nas transfer do aerodroma. Let za Beograd, preko Istanbula. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 03-12-2024 - datum povratka: 19-12-2024
Cena putovanja po osobi: 1899 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1999 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe2099 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Havana – Kankun - Beograd
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Havana - Kankun
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja u Casi Particulares u Havani (1/2 sobe)
 • Smeštah na bazi 3 noćenja u Casi Particulares u Varaderu (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja u hotelu 3* u Kankun (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja u hotelu 3* na Plaji Del Karmen (1/2 sobe)
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije viza je besplatna)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • poslednja rata mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HAVANA

Casa Particular je locirana u starom delu grada. Svaka soba poseduje sopstveno  kupatilo i klima-uređaj. U okviru kuće se nalazi kuhinja koja je na raspolaganju svim gostima. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

VARADERO

Casa Particular je locirana na 10 minuta hoda od plaže. Svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klima-uređaj. U dvorištu kuće nalazi se bašta sa terasom. Postoji mogućnost doplate za doručak.

 

KANKUN

Hotel kategorije 3* lociran je u Downtown-u Kankuna. Poseduje bar, restoran i otvoreni bazen. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PLAJA DEL KARMEN

Hotel kategorije 3*  je lociran na 5 minuta hoda od plaže u samom centru grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom. Gostima su na raspolaganju bazen i peškiri za plažu.

Fakultative

Panoramsko razgledanje Havane i vožnja kabrioletima

Izlet započinjemo panoramskim razgledanjem modernog dela Havane.

Zaustavljamo se na trgu Revolucije kako bismo napravili autentične slike. Nastavljamo sa razgledanjem Avenue of the President, Havana Univerziteta i Malecona. Nakon obilaska modernog dela Havane uputićemo se u stari deo Havane koji je pod zaštitom Unesca i obići Veliki Teatar, Central Park, Capitol, Avenidu Del Prado i završiti razgledanje Moroa.

Vežite pojaseve jer naši kabrioleti kreću 😉 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Panoramsko razgledanje Havane

 • Vožnja kabrioletima

 • Vodič

Coba i Casa Tortuga cenota (privatna tura)

Ruševine Kobe (Coba znači „voda pomešana vetrom“) datiraju iz 1. veka nove ere i bile su jedna od najvažnijih zajednica Maja na poluostrvu Jukatan. Lokalitet se sastoji od više naselja koja su povezana ceremonijalnim belim putevima koji vode do glavne i najviše piramide na Jukatanu, Ixmoja. Zbog svog rasporeda, lokalitet Coba se razlikuje od ostalih drevnih gradova Maja, jer se sastoji od mnogih pojedinačnih naselja grupisanih zajedno. U stvari, Coba je tolika da se procenjuje da na lokaciji postoji 6.000 struktura i da je, na svom vrhuncu, bila dom za oko 50 000 stanovnika. Arheolozi su prvi put otkrili Cobu sredinom 19.veka, a otvorena je za javnost tek 1973. godine. Nalazi se usred džungle i okružena je dvema lagunama i obiljem cenota. Lutajući delovima Kobe otvorenim za posetioce, što peške što biciklom, videćemo tri jedinstvena naselja, duhovno područje, dva terena za ceremonijalne igre (istorija terena je prilično mračna), mnoštvo staza u džungli i najvišu piramidu na Jukatanu – Ixmoja.

Na samo 15 minuta od Tuluma, nalazi se Casa Tortuga Cenota, mesto sa 4 predivne senote koje je must see u ovom delu Meksika. Casa Tortuga Cenota je prirodni park gde se može dosta čuti i naučiti o misterijama drevnih pećina, tajnama džungle Maja i avanturama koje se kriju u kristalnim vodama. Idealne su za plivanje, snorkeling ili ronjenje, ili čak i adrenalinske skokove budući da dubina vode varira između 1 i 8 metara. Bezbrojne ribe, ptice i bujna flora krase okolinu svake senote

Cena izleta: 90 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Ulaznica na lokalitet Coba
 • Vožnja biciklom tokom obilaska arheološkog dela
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Coba
 • Ulaznica u cenote
Playa Larga

Izlet započinjemo kratkom vožnjom kroz provinciju Matanzas. Nakon toga prelazimo na vožnju brzim čamcima duž reke Hatiguaniko. Tokom vožnje uživaćemo u nestvarnim pejzažima koji će nas okruživati. Prva stanica je Fiesta Campesina, hacijenda koja je mešavina hotela, farme i muzeja gde možete videti tipičnu floru i faunu karakterističnu za karipsko područje kao i životinje specifične za ovo područje. Videćemo Kubanskog gara, odnosno najstariju vodenu životinju na ostrvu, Hutia , odnosno pacova koji živi na drvetu, a svojim izgledom najviše podseća na lisicu.

Nakon obilaska ove prelepe farme sledi ručak u lokalnom restoranu, u kom ćete pored sjajne kubanske hrane imati priliku da uživate u jednoj od najboljih kafa  (kafa se servira uz šećernu trsku).

Sledeće odredište nam je farma korokodila. Ovde ćete imati priliku da vidite proces hranjenja krokodila, i naravno da uživate u posmatranju životinja na nikad manjoj razdaljini od vas 😊

Nakon druženja sa krokodilima nastavljamo vožnju čamcem sve do turističkog centra Guama, odnosno do sela Taino gde ćemo videti pravo indijsko selo. Na živopisan način predstavljen je život na ovim prostorima godinama unazad. Improvizovane kolibe, statue, mnoštvo pelikana vratiće vas nekoliko vekova u prošlost.

Za kraj dana odlazimo na prelepu lagunu, gde ćemo uživati u tirkiznoj boji vode i kupanju. Uživamo u prelepom doživljaju sve do zalaska sunca.

U večernjim časovima, vraćamo se u Varedo kako bismo sumirali utiske ovog fantastično ispunjenog dana.

Cena izleta: 65 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Ulaznice
 • Ručak
 • Vodič
Isla Mujeres (katamaranom)

Avantura započinje u marini u Kankunu gde ćemo se ukrcati na katamaran do Isla Mujeres. Ovo malo ribarsko ostrvo nadomak Kankuna je čuveno po tome što je uspelo da zadrži svoj stari ritam, tradiciju i običaje.  Tokom plovidbe katamaranom možemo uživati u neograničenim pićima (alkoholnim i bezalkoholnim) i veličanstvenom snorkelingu kod najpoznatijim grebena u okolini. U nastavku odlazimo u restoran i klub na plaži kako bismo uživali u švedskom stolu punom ukusnih jela i predahnuli u ležajkama, a po povratku otplovićemo do centra ostrva u obilazak, a slobodno vreme možemo iskoristiti da posetimo prelepu i poznatu Plaju Norte.

 

Cena izleta: 90 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do marine
 • Plovidba katamaranom
 • Lučka taksa
 • Ručak (buffet menu) i open bar
 • Oprema za snorkeling
 • Ulaz u beach bar
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Chichen Itza i Cenote Ik Kil (privatna tura)

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak Chichen Itze i Cenote Ik Kil. Chichen Itza je  arheološko nalazište iz doba civilizacije Maja, pod zaštitom je UNESCO-a i proglašena je jednim od sedam svetskih čuda novog sveta 2007. godine. Uz pratnju stručnog vodiča obići ćemo najznačajnije piramide i hramove u Chichen Itzi i čuti interesantnu priču o životu i običajima majanskog naroda.  Nakon što smo istražili čuveni majanski lokalitet otići ćemo da se osvežimo u kristalno čistoj vodi Cenote Ik Kil. Na poluostrvu Yucatan nema reka tako da su pećine cenote, kojih ima nekoliko hiljada, vekovima korisćene kao jedini izvor vode za piće i navodnjavanje. Lepota i misticnost ovih pećina ce vas zadiviti i shvatićete zasto ih je narod sa ovih prostrora smatrao svetim mestima i u njima izvodio religijske rituale.

Cena izleta: 100 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz
 • Ulaznica u Chichen Itzu
 • Ulaznica u Cenote Ik Kil
 • Ručak
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Chichen Itzi
Tulum i Playa Paradiso (privatna tura)

Tulum je mali grad u državi Quintana Roo, koji je poznat po rajskim plažama sa sitnim belim peskom i bogatoj istoriji. Između 13-og i 15-og veka majanski grad Tulum je bio centralna luka države Coba i uspešno se branio od španskih osvajača skoro 100 godina. Arheološka zona Tuluma se nalazi na strmoj obali okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na karipsko more. Ispod ruševina se nalazi jedna od najlepših plaža u Meksiku. Pogled na nju ostavlja bez daha. Ovde će iguane slobodno šetati pored vas, a možda ćemo videti i kako morske kornjače polažu jaja u pesku… Uživaćemo u svakom trenutku provedenom u ovom neobičnom mestu prožetom čarolijom i tajnama koje znaju samo Maje. Nakon obilaska Tuluma odlazimo na jednu od najlepših plaza sveta Playa Paraiso. Poslednjih godina ova plaza se ubraja u deset najepših plaza na svetu. Puderasto beli pesak, tirkizno plavo more I dzungla koja ga okružuje upotpuniće doživljaj ovog čarobnog mesta. Pripremite fotoaparate jer umetnička dela nastaju upravo ovde. Ostatak dana provodimo kupajući se, ispijajući koktele I uživajući u najlepšem zalasku Sunca.

Cena izleta: 60 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Tuluma
 • Ulaznica u arheološku zonuž
 • Pratnja vodiča tokom izleta
Vinjales - dolina duvana (privatna tura)

Tokom ovog celodnevnog izleta obilazimo dolinu Vinjales koja se nalazi u provinciji Pinar del Rio i poznata je po najvećoj proizvodnji duvana na Kubi. Glavna odlika doline su krečnjačke formacije – mogotes koje kao glave šećera skrivene pod bujnom vegetacijom izranjaju svuda unaokolo. Naša prva stanica je  vidikovac Los Hazmines (Los Jazmines) sa kojeg se pruža nesvakidašnji pogled na dolinu. Nakon vidikovca nastavljamo put do pećine Cueva del Indio (Pećine Indijanaca) gde ćemo ići u vožnju čamcima i videti vrlo interesantne formacije stena. Sledi poseta seoskom domaćinstvu koje se bavi proizvodnjom duvana. Dok slušamo interesantnu priču o proizvodnji duvana, žena seljaka nas poslužuje kafom i tompusim. Nakon što smo naučili dosta o duvanu nastavljamo sa istraživanjem okoline i uživamo u netaknutoj prirodi na ručku koji su nam spremili ljubazni lokalci. 

Cena izleta: 85€

U cenu izleta je uključeno:

 • Prevoz Havana-Vinjales-Havana
 • Vožnja čamcima kroz pećinu
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Lokalni stručni vodič u Vinjalesu
 • Ručak
 • Degustacija kafe i tompusa
Hemingvejeva kuća (privatna tura)

Vozimo se kroz Havanu ka kući u kojoj je Ernest Hemingvej živeo dok je pisao knjigu Starac i more. Hemingvejeva kuća Vila Finca la Vigia je izgrađena 1887. godine i nalazi se u blizini Havane u mestu San Francisco de Paula. U vili se nalazi biblioteka s 9.000 knjiga, pehari iz lova, neobično groblje kućnih ljubimaca na kom su sahranjene Hemingvejeve mačke, njegova garderoba i jos dosta toga zanimljivog. Posebnost vile je botanički vrt s tropskim biljem, u kojem se nalazi i brod kojim je u selu Cojimar sa svojim prijateljima Kubancima išao na pecanje. Nakon što smo posetili ovu impresivnu vilu vraćamo se u centar Havane i obilazimo Floriditu – bar u kojem je Hemingvej pio daikiri i Bodequita del Medio – bar u kom je čuveni pisac uživao u svom mohitu.

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Transfer
 • Pratnja vodiča tokom izleta
 • Ulaznica
 • Ručak
Xcaret nacionalni park (ADMISSION PLUS PAKET)

Xcaret je ekološko-arheološki park u kome ćete imati priliku da plivate podzemnom rekom, hodate kroz džunglu, vidite na stotine vrsta životinja i biljaka karakterističnih za ovo podneblje i upoznate se sa majanskom kulturom… Ni na jednom drugom mestu Meksiko nije tako dobro predstavljen kao u Xcaretu…U parku postoji nekoliko katedrala, majansko groblje i selo u džungli u kome se svakodnevno održavaju ceremonije i rituali koji će vas vratiti daleko u prošlost… Tu je i plivanje sa delfinima (fakultativno), sea tracking (fakultativno), akvarijum, vrt leptirova, botanička bašta… Kada se umorite od istraživanja okoline možete da se izležavate zavaljeni u lezaljke u lagunama ili odete u neku od skrivenih pećina na masažu. Na kraju dana se u Gran Tiacho teatru održava spektakl sa preko 300 izvođača, koji prikazuje život na ovim prostorima vekovima u nazad… Nakon odgledane predstave sabiramo utiske i fascinirani smo time što smo videli i naučili o Meksiku u samo jednom danu…

Cena izleta: 180 eur

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kod hotela do X-careta
 • Ulaznica u X-caret ( od 09:00h do 21:00h)
 • Ručak na destinaciji
 • Oprema za snorkeling
Share on TwitterShare on Facebook