Turistička organizacija Tajlanda donosi lepe vesti za sve potpuno vakcinisane putnike koji žele da putuju u “Zemlju osmeha”.

Poznato je da je od 01.07. putnicima na raspolaganju program ”PHUKET SANDBOX”. Ovaj program omogućava svima koji žele da posete Kraljevinu Tajland, da najpre borave na Puketu, u smeštaju koji poseduje SHA+ sertifikat, u trajanju od 14 noćenja, a nakon toga, mogu da posećuju ostale delove zemlje. Naravno, moguće je na Puketu boraviti i kraće, po želji, s tim što je u tom slučaju neophodno da putnici napuste Tajland, direktno sa ostrva.

Tajland Disko Travel1

 

Takođe, od 15.07. započeo je i program “SAMUI PLUS” koji obuhvata tri ostrva u provinciji Surat Tani – Ko Samui, Ko Phangan i Ko Tao. U okviru ovog programa putnici, tačno određenim letovima Bangkok Airways-a iz Bangkoka, najpre moraju boraviti na ostrvu Koh Samui 7 noćenja (za prvih 7 noćenja smeštaj mora imati oznaku “Samui Extra Plus”). Nakon toga mogu izabrati da li će ostati narednih 7 noćenja na ovom ostrvu ili će ih provesti na ostrvima Ko Phangan ili Ko Tao (za dodatnih 7 noćenja smeštaj mora imati oznaku “SHA+”). Za putovanja između ostrva u tom periodu ne može se koristiti javni prevoz već iskljućivo odobreni feriji i luke.

Tajland Disko Travel1

Od sredine avgusta uvedena je i možda najzanimljivija opcija za putnike – program PHUKET SANDBOX 7+7”. U okviru ovog programa obavezan boravak na Puketu se smanjuje na 7 noćenja (u smeštaju koji poseduje SHA+ sertifikat). Nakon toga, putnici mogu izabrati da posete neku drugu destinaciju u okviru ovog programa i da tamo provedu dodatnih 7 noćenja.

Destinacije gde možete provesti dodatnih 7 noćenja (takođe u smeštaju koji poseduje SHA+ sertifikat) su:

  1. a) Surat Thani (Ko Samui, Ko Phangan, Ko Tao) transfer direktnim letom sa Puketa
  2. b) Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai, Railay) SHA+ transferi ferijima
  3. c) Phang-Nga (Khao Lak, Ko Yao) Khao Lak: direktni SHA+ transferi minibusevima / Ko Yao: SHA+ transferi ferijima

 

Tajland Disko Travel1

Za sve dodatne informacije o programima i potrebnoj dokumentaciji za vizu, može kontaktirati Konzulat Kraljevine Tajland u Beogradu (info@thaiconsulate.rs).