Da, dobro ste pročitali – tužno, ali istinito, ovaj raj na zemlji ima svoj rok trajanja. Naime, nadmorska visina ostrva je tek nešto iznad jednog i po metra iznad nivoa mora. Zbog globalnog zagrevanja u budućnosti nivo Indijskog Okeana će preplaviti kopno, pa naučnici predviđaju da do kraja ovog veka MALDIVI odlaze u prošlost.

Tako da požurite – nestvarna prozirnost okeana, koralni grebeni, mir, netaknuta priroda ili prosta činjenica da Maldiva neće biti – koji god da je razlog pogledajte naš plan i program putovanja i pravac sa nama u Disko avanturu!

medeni mesec maldivi disko travel

Evo još nekoliko zanimljivih činjenica koje treba da znate, pre nego što se ukrcate sa nama u avion 😉

Već smo govorili o tome da ostrvo nažalost tone. Ali, budite spremni da nijednog trenutka ovde ne ugledate uzvišenje. Sve je ravno, boja neba “bije bitku” sa vodom koja je lepše plave boje. I to je sve. Nema planina, nema brda – a znamo da vam neće ni nedostajati.

Verovali ili ne, Maldivi su sačinjeni od 1.190 ostrva, od kojih je 200 naseljeno, dok prestalih 900 ostrva čini netaknuta priroda. Ovo je jedan od razloga što su Maldivi dugo broj jedan na listi destinacija za Medeni mesec. Intime vam, razume se, neće nedostajati!

uzivanje na plazi maldivi disko travel

Pored Saudijske Arabije, Maldivi su jedina država na svetu koja ima 100% muslimansko stanovništvo. Ovo je vrlo bitna informacija za sve one koji planiraju put, jer tokom Ramazana lokalci ne jedu i ne piju tokom dana, a mnoge prodavnice i uslužne radnje – uključujući i one na ostrvima sa hotelima – budu zatvorene u neko doba dana zbog molitve.

Samim tim što je 100% muslimanska vera, pogađate – alkohol nije dostupan. Neki lokalci idu toliko daleko da čak i ne dodiruju bilo šta što sadrži alcohol u sebi 😊 Ne brinite, jer na ostrvima koja su pretvorena u velika odmarališta ovo pravilo ne važi, pa ćete u okviru svog hotela moći neometano da ispijate svoj omiljeni koktel.

medeni mesec maldivi disko travel

Oni koji vole nudizam nažalost na Maldivima neće moći da uživaju u istom. Ovde je nudizam potpuno zabranjen – svuda! Čak ni kupanje u toplesu na plažama  kretanje u kupaćim kostimima van plaža nije dozvoljeno. Homoseksualnost se smatra ilegalnom.

U radnjama nećete naći ništa što sadrži svinjsko meso.

Neverovatan je podatak da je pismenost među građanima ove ostrvske države čak 98 posto.

Okej, ovo su samo neke od zanimljivosti koje možda niste znali, zato – pakujte se i krećemo u ludu, previdnu avanturu, sa najlepšim plažama, vodom i morskim svetom!