Bangkok je zapostavljena destinacija kada je u pitanju medeni mesec druga romantična putovanja. Posećivanje prestonice Tajlanda se obično prepušta avanturistima i onima koji žele da istraže kulturu i istoriju ovog naroda, Međutim, Bangkok ima i toliko toga zanimljivog da ponudi parovima – od šarenih i upečatljivih zalazaka sunca do zajedničkih opuštajućih masaži.

Grad osmeha” je izuzetno zabavan i raznovrsan i svakome će biti zamljiv, a ljubavnim parovima posebno, samo je potrebno da istražite koje su vam sve mogućnosti. Stoga, pružamo vam nekoliko ideja šta biste sve mogli kao par zajedno raditi i videti u Bangkoku, a što će produbiti vašu ljubav i stvoriti lepe zajedničke uspomene. Ljubav u Bangkoku, uvek!

Plovidba Chaophraya rekom

Već postoje ture koje svakodnevno obavljaju plovidbe rekom, ali se u njima obično nalazi veliki broj turista, pa atmosfera i nije preterano romantična. No, ako to zaželite, možete rezervisati vožnju u izduženom drvenom čamcu, koji je karakterističan za ovo podneblje.

Čamac je manji i u njemu ima mesta za svega par osoba. Sami obezbeđujete hranu i piće, pa ako želite učiniti plovidbu još romantičnijom uzmite vino ili šampanjac. Prilikom rezervisanja naglasite da želite videti zalazak sunca. Zalasci u Bangoku su zaista jedinstveni, a ako ih gledate sa reke biće još lepši.

Rezervaciju možete obaviti online, u hotelu ili u turističkoj agenciji. Svakako vam preporučujemo da to odradite uživo, jer Tajlanđani vole da se cenjkaju, pa možete dobiti ovu uslugu po dosta nižim cenama.

Zajednička masaža

Masaža je jedan od glavnih sinonima za Tajland. Salona za masažu bukvalno ima na svakom koraku po veoma niskim cenama. U ovoj državi masaža je deo kulture i meštani se uz nju opuštaju čak i više puta nedeljno.

Stoga, ne možete reći da ste zaista osetili Bangkok ako niste bili na bar jednoj masaži. To iskustvo će biti još zanimljivije ako ga podelite sa partnerom. Ljubav u Bangkoku pa još na masaži!

Možete birati između celog dana provedenog u spa centru ili svega par sati relaksirajuće masaže. Masaže u paru se nešto ređe obavljaju, pa je zato potrebno rezervisati termin unapred. Postoji mogućnost i da hotel u kome odsedate nudi ovu uslugu, a pored toga postoji i veliki broj spa centara koji pored masaže nude i saunu, kao i bazen.

Jutarnja šetnja parkom Lumpini

Mnogi smatraju da je Bangkok još romantičniji u ranu zoru. Tada je sve mnogo tiše, nema baš toliko saobraćaja i grad je mirniji. Tokom dana se može činiti poprilično haotičan, ali rano izjutra je prilično drugačiji, tada je spokojan i umirujući.

Ako volite da ustajete rano, onda je ovo odlična prilika za vas da se prošetate jednim od najlepših parkova u Bangkoku – park Lumpini. Danju se ne može videti njegova lepota u potpunosti, jer uvek ima previše turista koji njime šetaju. Ali zato će ujutro biti skoro prazan, sa pokojim prolaznikom, što znači da ćete imati i gomilu predivnih kadrova za zajedničke fotografije.

Ukoliko želite videti park u ovom izdanju, potrebno je da ustanete najkasnije u pola pet, da biste imali vremena da nađete njegovu lokaciju. Možda vam zvuči kao nemoguća misija da ustanete tako rano, pored svog obilaženja grada prethodnog dana, ali verujte nam, ovo zaista vredi videti.

Molitva Bogu ljubavi

Tajlanđani su veoma religiozni i dosta vremena provode u molitvi, meditaciji i povezivanju sa Bogom. Zato je među njima, kao i među turistima postao veoma popularan običaj da se ide na svetilište Bogu ljubavi.

Ovo svetilište posvećenom Bogu Trimutrtiju, poznatijem kao bogu ljubavi, se nalazi u blizini tržnog centra Central World Mall. Najčešće ga posećuju osobe koje žele da nađu svoju ljubav ili tek venčani i zaljubljeni parovi.

Važe drugačija pravila molitve ako dolazite sami ili u paru. Osobe koje ovde dolaze sa svojim partnerom treba na svetilište da ponesu devet crvenih ruža i dva crvena mirišljava štapića. Samci donose samo jednu crvenu sveću.

Kleknite ispred svetilišta i ponavljajte molitvu koja je ispisana na njemu i ponudite Bogu ruže i zapalite štapiće ili sveću. Prema legendi, najbolje vreme za primanje blagoslova je četvrtkom  od pola deset ujutro do pola deset uveče.

Vožnja panoramskom vrteškom

Jedan od najlepših pogleda na čitav Bangkok ćete imati ako se provozate panoramskom vrteškom,  koja je poznata pod nazivom Asiatique Sky. Ovo je jedna od glavnih atrakcija u čitavom Bangkoku. Verovatno nigde drugde nećete moći da uslikate bolje fotografije ovog grada sa tolike visine.

Kabine su dovoljno velike da u njih može stati i do deset ljudi, ali možete rezervisati mesta i samo za vas dvoje.

Zalasci sunca su ovde takođe neopisivi, sa vrteške se pruža pogled na Bangkok u njegovom najboljem svetlu. Vrteška je otvorena za posetioce od 17h do ponoći.