• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

VIJETNAM - 17 DANA

VIJETNAM - 17 DANA

VIJETNAM - 17 DANA

 

 
TERMINI: 

 

 

04. JAN – 20. JAN |  Promo  1599 eur  |  First minute  1699 eur  |  Regular 1799 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HO ŠI MIN

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Let do Ho Ši Mina sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

HO ŠI MIN

U popodnevnim časovima slećemo u Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. Transfer do hotela smeštenog u centru grada. Ho Ši Min kao grad trgovine i kulture, konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića. Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 3

HO ŠI MIN

U jutarnjim časovima krećemo u fakultativni izlet do čuvenih Ku Ći tunela (Cu Chi) i obilazak grada. Izlet Ku Ći tunelima je fascinantan doživljaj koji nas vodi kroz impresivnu mrežu podzemnih tunela koji su igrali ključnu ulogu u Vijetnamskom ratu. Na ovom izletu istražujemo uzane tunele i priče o životu vojnika. Kulturnu avanturu započinjemo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove. Obilazimo Muzej ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!). Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrade Gradske skupštine i Saigon Opera House su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture. Nakon obilaska, opcionalno se može obići i China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se cenkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Noćenje.

Dan 4 – 5

HO ŠI MIN (2 noćenja)

Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupovinu suvenira i samostalno razledanje grada. Sutradan fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.

 

Dan 6 – 7

HO ŠI MIN (2 noćenja)

Odlazak na trodnevni (2 noći) fakultativni izlet Hoi An i Zlatni most. Jedan dan je rezervisan za Hoi An i Mermerne planine, dok je drugi rezervisan za Ba Na brda i Zlatni most. Hoi An očarava posetioce svojom očuvanom starom arhitekturom, ulicama osvetljenim lampionima i živim tržnicama. Grad je zaštitio UNESCO  i  poznat je po bogatoj istoriji i kulturnom spoju. Sledeće što obilazimo su Mermerne planine blizu Da Nanga. To je skup krečnjačkih brda sa pećinama, pagodama i panoramskim pogledima. Ono što je verovatno najpoznatije na ovoj turi je  Zlatni most sa rukama koji se nalazi u Ba Na brdima. Pravo je arhitektonsko čudo koje nudi zadivljujuć pejzaž i podupiran je ogromnim kamernim rukama. Ba Na brda su planinsko letovalište sa francuskim kolonijalnim šarmom, alpskim vrtom, zabavnim parkom i čuvenim Zlatnim mostom, stvarajući nadrealno iskustvo visoko iznad oblaka. 

 

Dan 8

HO ŠI MIN – PHU QUOC

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizini obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Za putnike koji su prijavljeni na izlet Hoi An i Zlatni most, organizovan je let od Da Nanga za Phu Quoc. Noćenje.

 

Dan 9 – 14

PHU QUOC (6 noćenja)

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći. Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i toliko onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can itd.

 

Na plažama ćemo uživati pod hladom palmi, ispijati koktele i uživati u svežoj morskoj hrani spremljenoj po recepturi starih vijetnamskih majstora. Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata tropskih vrsta riba. Raznovrsni podvodni pejzaži i bogat morski život u kombinaciji sa kristalno jasnom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva.

 

Dan 15

PHU QUOC – HO ŠI MIN

Napuštamo ovo predivno ostrvo, hvatamo kratak lokalni let nazad za Ho Ši Min. Sletanje u popodnevnim časovima, transfer do hotela u širem centru grada i check in. Vreme za slobodne aktivnosti, kupovinu suvenira i degustaciju lokalnih specijaliteta. Noćenje.

 

Dan 16 

HO ŠI MIN – DOHA

Check out iz hotela do podneva, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima. Sletanje u Dohu i slobodno vreme za razgledanje grada. Noćenje.

 

Dan 17

DOHA – BEOGRAD

Jutarnji let iz Dohe. Sletanje u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja

Cene i uslovi

datum polaska: 04-01-2024 - datum povratka: 20-01-2024
Cena putovanja po osobi: 1599 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1699 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe1799 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Ho Ši Min - Beograd
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Ho Ši Min – Phu Quoc – Ho Ši Min
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja u hotelu sa 4* u Dohi (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja u hotelu sa 3* u Ho Ši Min-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja u hotelu sa 3* u Phu Quoc-u (1/2 sobe)
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam sa uslugom viziranja (50 eura)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

HO ŠI MIN

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini centra grada. Poseduje restoran i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PHU QUOC

Hotel kategorije 3* lociran je na 2 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar, baštu i bazen na otvorenom. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

 

Fakultative

Delta reke Mekong

Obilazak delte Mekonga pruža jedinstvenu priliku da istražimo jedno od najintrigantnijih prirodnih područja u Aziji. Delta reke Mekong, poznate i kao „Vijetnamska kuhinja“, obuhvata složenu mrežu rečnih tokova, kanala, močvarnih područja i malih ostrva. Tokom izleta, uživamo u vožnji tradicionalnim brodovima kroz lavirint vodenih puteva. Ova vožnja omogućava nam da posmatramo lokalne ribare kako love, i da osetimo ritam svakodnevnog života u delti Mekonga. Jedna od ključnih atrakcija je poseta plutajućim tržnicama, gde lokalni trgovci prodaju sveže voće, povrće, ribu i različite proizvode direktno sa svojih čamaca. Ovo je prilika da iskusimo bogatstvo vijetnamske kuhinje i probamo egzotične specijalitete. Takođe, možete posetiti tradicionalne radionice gde lokalni stanovnici prikazuju veštine kao što su izrada kokosovih bombona, proizvodnja pirinčanih papira i tkanje. Upoznaćete se sa vijetnamskom kulturom i načinom života na selu.

 

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Žičara, Snorkeling i Vodeni Park

Obilazak čamcem 3 ostrva južno od Phu Quoca:

– Ostrvo Xuong za ronjenje i plivanje

– Zatim stižemo na ostrvo May Rut Trong i nastavljamo istraživanje i plivanje oko lagune.

– Čamac se upućuje ka ostrvu Thom i iskrcava se u vodeni tematski park Aquatopia.

Na kraju uživamo u uzbudljivoj vožnji najdužom kabinskom žičarom na svetu (oko 25 minuta).

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem
 • Lokalna ribarska oprema
 • Oprema za ronjenje (maska, disaljka, peraja za odrasle)
 • Karte za žičaru i vodeni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak na brodu
Can Gio šuma mangrova

Can Gio predstavlja pravo prirodno čudo na jugu Vijetnama. Ova šuma prošla je kroz period izazova tokom rata, ali je uspešno obnovljena i danas se ponosno razvija kao primer održivog ekoturizma. Naša avantura započinje istraživanjem ovog jedinstvenog ekosistema, koji predstavlja spoj kopnenih i vodenih elemenata, stvarajući plodno tlo za raznovrsnu biljnu i životinjsku populaciju. Kroz upoznavanje sa ovim neobičnim okruženjem, otkrivamo složenost Can Gio šume, istražujući njene skrivene kutke i otkrivajući tajne koje čine srž njenog očaravajućeg biodiverziteta. Pomoću kanua, koji će nam omogućiti da se približimo ovom jedinstvenom ekosistemu, imaćemo priliku da dublje istražimo njegove vodene puteve i da se suočimo sa bogatstvom života koji se krije ispod površine. Posmatranjem raznolike faune i flore, imamo priliku da osetimo harmoniju i ravnotežu koja čini srž Can Gio šume, učvršćujući svoje razumevanje o važnosti očuvanja prirodnih ekosistema i bioraznolikosti.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Vožnja čamcem
 • Lokalna ribarska oprema
 • Oprema za ronjenje (maska, disaljka, peraja za odrasle)
 • Karte za žičaru i vodeni park
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak na brodu
VinWonders

Predstavlja jedno od najpoznatijih turističkih odredišta na ostrvu, poznato po svom impresivnom zabavnom parku koji nudi raznolike atrakcije i aktivnosti za posetioce svih uzrasta. Ovaj zabavni park smešten je u prelepom okruženju prirode, sa bujnim zelenilom, šarenim cvećem i predivnim pogledom na obližnje pejzaže. VinWonders se prostire na prostranom području koje nudi mnoštvo zabave i avanture, kao i mogućnost istraživanja različitih tematskih zona koje oživljavaju priče i legende sa raznih mesta širom sveta. Posetioci mogu uživati u uzbudljivim vožnjama, impresivnim predstavama, kao i raznim tematskim aktivnostima koje su dizajnirane da pruže nezaboravno iskustvo svima koji posete ovaj magičan park zabave.

Cena izleta: 70€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznica za VinWonders
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Hoi An i Zlatni most

Trodnevni fakultativni izlet koji uključuje posetu Hoi Anu, Mermerne planine, Ba Na brdima i Zlatnom mostu obećava nezaboravnu avanturu kroz bogatstvo vijetnamske kulture, prirodne lepote i impresivnih arhitektonskih čuda.

Prvi dan započinje posetom Hoi Anu, čarobnom gradiću koji očarava svojim očuvanim starim arhitektonskim čudima. Šetajući njegovim ulicama osvetljenim lampionima i živahnim tržnicama, imaćete priliku da uživate u jedinstvenoj atmosferi ovog grada zaštićenog od strane UNESCO-a. Hoi An je sinonim za bogatu istoriju i kulturni spoj koji se oseća u svakom kutku ovog grada. Nakon toga, sledi poseta Mermernih planina, fascinantnom kompleksu krečnjačkih brda blizu Da Nanga. Ovde ćete istražiti pećine, pagode i uživati u panoramskim pogledima na okolinu. Ovo područje je impozantno kako zbog prirodne lepote, tako i zbog duhovne važnosti koju ima za lokalno stanovništvo.

Drugog dana, vaša avantura se seli na Ba Na brda, planinsko letovalište koje odiše francuskim kolonijalnim šarmom. Pored alpskog vrta i zabavnog parka, vrhunac ove posete je Zlatni most sa rukama. Ovaj arhitektonski dragulj pruža zadivljujući pejzaž i pruža vam priliku da hodate po njemu, osećajući se kao da lebdite među oblacima. Ba Na brda pružaju nadrealno iskustvo visoko iznad oblaka, gde ćete uživati u neverovatnim pejzažima i arhitektonskim čudima.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Avio karta Ho Ši Min – Da Nang sa svim taksama
 • Avio karta Da Nang – Phu Quoc sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u Hoi An-u
 • Povratni transfer
 • Obilazak svih navedenih lokaliteta
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Severni Phu Quoc

Avantura duž slikovitih puteva koji vode do obale reke Cua Can. Po dolasku na obalu, naša grupa se ukrcava u udobne kajake i polako vesla uzvodno kroz bistru vodu reke. Dok prolazimo pored obala reke, posmatramo lokalne ribare kako obavljaju svoj svakodnevni posao, donoseći nam uvid u njihovu tradicionalnu ribarsku praksu i način života. Nakon uzbudljivog kajakaškog iskustva, putujemo do lokalne pčelarske farme gde nas srdačno dočekuju vredni pčelari spremni da podele svoje znanje o proizvodnji meda. Imamo priliku da se upoznamo s procesom sakupljanja meda i da probamo različite vrste meda koji su karakteristični za ovaj region, uključujući egzotične arome koji odišu svežinom divljih cvetova. Nakon posete pčelarskoj farmi, naša grupa se upućuje u prelepi Nacionalni park, gde se divimo bujnoj tropskoj vegetaciji i šumskim stazama koje vode ka živopisnom ribarskom selu Rach Vem. Ovo selo nas očarava svojom autentičnom atmosferom i jednostavnim načinom života lokalnog stanovništva. Uzbuđenje dostiže vrhunac kada stižemo na plažu Morskih zvezdi, gde se opuštamo i uživamo u osvežavajućem kupanju u kristalno čistom moru.

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Vožnja kajakom
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Užina
Ku Ći tuneli i obilazak Ho Ši Mina

Uzbudljiv fakultativni izlet započinje u ranim jutarnjim časovima, odvodeći nas na nezaboravnu avanturu kroz istorijsko i kulturno bogato područje Vijetnama. Prvo, posetićemo čuvene Ku Ći tunele (Cu Chi), remek-delo inženjeringa koje je odigralo ključnu ulogu u Vijetnamskom ratu. Ovaj izlet pruža uvid u impresivnu mrežu podzemnih tunela koje su vijetnamski borci koristili za sklonište i taktičke manevere. Istražujući ove uske tunele, slušaćemo priče o hrabrim vojnicima koji su ih koristili. Nastavljajući kulturno putovanje, posetićemo Palatu nezavisnosti, nekadašnju rezidenciju bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Nakon toga, koračamo kroz Muzej ratnih zločina (War Crime Museum), gde ćemo čuti priču o ratu iz perspektive Vijetnama. Postavka muzeja obuhvata fotografije, vojnu opremu i oružje koje oslikava surovu stvarnost rata, što je fascinantno s obzirom na to da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim. Nastavljamo svoju avanturu posetom Thien Hau, taoističkom hramu posvećenom boginji mora, koja je zaštitnik mornara. Ovaj veličanstveno ukrašen hram nudi nam duboki uvid u vijetnamsku duhovnost. Dok istražujemo Ho Chi Minh City, ne možemo da zaobiđemo spomenike francuskog kolonijalnog stila, uključujući Notr Dam katedralu iz kraja 19. veka i impresivnu zgradu Glavne pošte koju je dizajnirao čuveni Gustav Ajfel. Gradska skupština i Saigon Opera House su takođe predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture, koja svedoče o prošlom vremenu. Na kraju, imamo opciju da istražimo i China Town ili Cho Lon, deo grada bogat restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i bučnim pijacama. Binh Tay pijaca je posebno poznata po šarenim suvenirima i lokalnim prodavcima s kojima ćemo se cenkati, pružajući nam autentično iskustvo ovog dinamičnog dela Ho Ši Mina.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznica
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook