VIJETNAM - 18 DANA

VIJETNAM - 18 DANA

VIJETNAM - 18 DANA

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – HANOJ

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu ,,Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Vijetnamu, zemlji netaknute prirode i kulturne raznovrsnosti. Let do Hanoja sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2 – 4 

HANOJ (3 noćenja)

Slećemo u Hanoj, glavni grad Vijetnama, transfer do hotela. Hanoj je poznat po vekovnoj arhitekturi i bogatoj kulturi sa kineskim i francuskim uticajem. U srcu grada se nalazi haotični Old Quarter, poznat po uskim ulicama koje su načičkane tezgama i malim radnjama. Tu se nalazi i mnoštvo malih hramova, uključujući Bah Ma, poznat po verovanju u legendarnog Belog Konja i pijaca Dong Xuan gde se prodaju stvari za domaćinstvo i lokalni specijaliteti.

Tokom razgledanja vijetnamske prestonice, prva stanica biće mauzolej posvećen Ho Ši Minu, gde ćemo čuti istorijske detalje o nekadašnjem vođi i revolucionaru, tvorcu Demokratske Republike Vijetnam. Obićićemo i One Pillar Pagoda, podignutu 1049. god, zatim Tran Quoc Pagoda, jednu od najstarijih budističkih pagoda, etnološki muzej, Nacionalni univerzitet – prvi univerzitet Vijetnama, osnovan davne 1070. godine sa prekrasnom arhitekturom i vrtovima, Hoan Kiem Lake ili Jezero obnovljenog mača kao i hram Ngoc, koji je povezan prelepim skarletnim mostom sa obalom jezera izgrađenim u klasičnom vijetnamskom stilu. Vraćamo se još jednom u Stari Grad da uživamo u čuvenim vijetnamskim nudlama i kupovini suvenira. Vreme u Hanoju iskoristićemo i za fakultativni izlet Ha Long Bay. Visoki krečnjački stubovi i uski otoci okruženi gustom šumom izdvajaju se iz smaragdnih voda Tonkinovog zaliva. Prepoznat kao Svetsko prirodno nasleđe od strane UNESCO-a, zaliv Ha Long je vizija eterične lepote i broj jedan turističko mesto u severnom Vijetnamu. Pored prelepog prirodnog bogatstva koje ostavlja bez daha, ova regija popularna je po ronjenju i planinarenju, pa ne čudi što je mnogobrojnim avanturistima neodoljiva destinacija jugoistočne Azije.

 

Dan 5 – 7

HO ŠI MIN (3 noćenja)

Nakon upoznavanja sa glavnim gradom Vijetnama, idemo u Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. To je najveći grad po populaciji u Vijetnamu i izdvaja se po bogatom istorijskom nasleđu s obzirom da je grad prvobitno bio francuska kolonija. Imaćete osećaj kao ste u velikom haotičnom vrtlogu koji odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde bude našao neće moći a da mu se ne prepusti. Od najluksuznijih hotela do najjeftinijih hostela, zatim od najmodernijih restorana do najskromnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića. 

Obilazak grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada, koji dosta podseća na kvart Khao San u Bangkoku. Prošetaćemo čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, različitih kategorija i izgleda. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje.  

Drugi dan u ovom gradu izdvojićemo za odlazak u Muzej ratnih zločina gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata, a zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim! Thien Hau, taoistički hram, kao sledeće mesto koje posećujemo, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Nakon toga, odlazimo do Kineske četvrti ili Cho Lon koja datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se sa lokalnim prodavcima cenjkati za suvenire.

Kulturnu avanturu nastavljamo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove na dubini od 10m ispod zemlje. Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: Notr Dam katedrala s kraja 19. veka ispred koje kip Device Marije pozdravlja posetioce na ulazu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrada Gradske skupštine su pravi dokaz francuskog prisustva u 19. veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture.

 

Dan 8 – 15

PHU QUOC ( 7 noćenja)

Check out iz hotela u jutarnjim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizini obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela.

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći. Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i mnoštvo onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can na kojima ćemo pod hladom palmi ispijati koktele i uživati u sveže spremljenim morskim plodovima napravljenih po recepturi starih vijetnamskih majstora. Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata različitih vrsta riba. Raznovrsni podvodni pejzaži i obilan morski život u kombinaciji sa kristalno čistom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva. 

 

Dan 15 – 16

HO ŠI MIN ( 2 noćenja )

Napuštamo ovo predivno ostrvo, letimo nazad u Ho Ši Min.  Vreme koristimo za šetnju i kupovinu suvenira ili za fakultativni obilazak Cu Chi tunela. 

 

Dan 17 – 18

HO ŠI MIN – BEOGRAD

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa presedanjem u večernjim časovima. Sletanje u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 11-02-2019 - datum povratka: 28-02-2019
Cena putovanja po osobi: 1199 eur First minute - za prijave do 30 dana pre početka putovanja1249 eur Regularna cena - za prijave nakon 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd  – Hanoj; Ho Ši Min - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Hanoj - Ho Ši Min sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Ho Ši Min - Phu Quoc - Ho Ši Min sa svim taksama
 • Smeštaj u hotelima 2 i 3* i (1/2, 1/3 sobe) na bazi 15 noćenja
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Vodič

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam 45 eur
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa-e na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HANOJ

Hotel kategorije 3* lociran je u Ba Dih distriktu u neposrednoj blizini centra grada. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HO ŠI MIN

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini Duc Ba katedrale. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PHU QUOC

Hotel kategorije 2* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Ha Long Bay

Neodoljivi dar prirode u Južnom kineskom moru prepoznat je i od strane UNESCO-a 1994. godine kao Svetsko prirodno nasleđe. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Ha Long inače na vijetnamskom znači ,,gde se zmaj spustio u more” jer je prema legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. Ovaj zaliv obuhvata više od 3000 ostrva, ostrvaca, morskog stenja i pećina i karakteriše ga visok stepen biološke raznovrsnosti. U Ha Longu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je onaj o Džejms Bondu ,,Sutra ne umire nikad”. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Njegova lepota se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina i priobalnih koralnih grebena. 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do Ha Long Bay-a
 • Vožnja brodom
 • Ulaznica i taksa za nacionalni park
 • Obilazak zaliva i pećina
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Dnevni izlet brodićem po reci Mekong sigurno će doneti nezaboravno iskustvo dok budemo plovili najdužom rekom u jugoistočnoj Aziji. Ovu turu započinjemo prolazeći kroz istinski netaknutu prirodu koja nas vodi do Coconut Village-a, poznatog po jedinstvenim rukotvorinama napravljenim od kokosa. Usput ćemo probati razne vrste tropskog voća i svratiti do Coconut Candy factory na degustaciju poznatih slatkiša. To je savršena prilika da uživamo u hladnom povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima.

 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do reke
 • Vožnja čamcem
 • Ulaznica
 • Vožnja biciklom i kajakom
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Cu Chi Tuneli

Cu Chi tuneli oslikavaju srčanu borbu vijetnamaca protiv američke vojske. Ovu mrežu tunela su napravili gerilski borci Vijet-Konga tokom Vijetnamskog rata. Prostirući se čak do granice sa Kambodžom, Cu Chi Tuneli su zapravo bili vojna baza sa stanovima za vojnike, salama za sastanke, menzom, oružjem i potrošnim materijalima. Imaćemo priliku da iz prve ruke vidimo i osetimo kako je izgledao život u siromašnim uslovima pod zemljom, naučimo ponešto o ručno pravljenim zamkama i na kraju uvidimo zašto je ovaj lavirint tunela ostavio tako dubok trag u istoriji Vijetnama.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do Cu Chi tunela
 • Ulaznica
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Flaširana voda
Share on TwitterShare on Facebook