• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

VIJETNAM 2021 - 17 DANA

VIJETNAM 2021 - 17 DANA

VIJETNAM 2021 - 17 DANA

 

 
TERMINI: 

 

28. JAN – 13. FEB |  Promo  1449 eur  |  First minute  1549 eur  |  Regular 1649 eur
  11. FEB – 27. FEB |  Promo 1449 eur  |  First minute  1549 eur  |  Regular 1649 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – DA NANG

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivanu turu. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Vijetnamu, zemlji netaknute prirode. Let do Da Nanga sa presedanjem u Dohi.

 

Dan 2

DA NANG

Slećemo u Da Nang, transfer do hotela u centru grada. Da Nang je primorski grad u centralnom Vijetnamu poznat po dugim peščanim plažama i prekrasnim mostovima. Tokom istorije je ostao upamćen kao francuska kolonijalna luka, a nalazi na pola puta između Hanoja na severu i Ho Ši Mina na jugu. Glavni razlog posete većine putnika su poznate plaže Mi Khe, Lang Co Beach, Hoi An i Mi Son, a u skorije vreme Golden Bridge, čudesni most koji pridržavaju džinovske ruke i Dragon Bridge, most na reci Han u obliku zlatnog zmaja. Posetićemo gradsku katedralu, izgrađenu 1923.godine kao ružičasto zdanje koje je steklo reputaciju jedne od najjedinstvenijih crkava u Vijetnamu. Visoka je 70 metara, a poznata je i kao crkva Kon Ga (Rooster Church) zbog impozantnog zvonika na čijem se vrhu nalazi petao. Veče ćemo provesti u nekom od lokalnih restorana ili barova duž reke sa pogledom na spektakularne mostove. Noćenje.

 

Dan 3

DA NANG

Fakulativni izlet Ba Na Hills i Golden Bridge. Na Ba Na Brdima, iznad Da Nanga, nalazi se most koji drže dve ogromne kamene ruke – Zlatni most ili Cau Vang. Zlatni most se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine sa kog se pruža veličanstven pogled na okolnu prirodu. Kamene ruke izdižu most iznad zelenih brda, a dizajn čini da se posetioci osećaju kao da hodaju po svetlucavoj niti koja se proteže kroz ruke samih bogova.

U nastavku ćemo se upoznati sa romantičnim i sanjivim Le Jardin D’Amour, a devet različitih vrtova reći će nam devet različitih priča koje se kriju iza divnih pejzaža i prelepog cveća. Svratićemo i do 100-godišnjeg vinskog podruma u ​​blizini, možda i degustirati neko od vina sa dugom tradicijom. Videćemo i Francusko selo jedinstvene arhitekture koja ilustruje drevna francuska sela, uzvišene crkve, šarmantne hotele i tradicionalne vikendice. Ovo mesto će nas potpuno vratiti nazad u vreme i to bez korišćenja vremeplova! 😊

Povratak u hotel u kasnim popodnevnim časovima, slobodno veče. Noćenje.

 

Dan 4

DA NANG

Fakultativni obilazak Hoi An-a. Hoi An je grad na centralnoj obali Vijetnama, poznat po dobro očuvanom Starom gradu koji presecaju mnogobrojni kanali. Grad odražava fuziju autohtonih i stranih kultura, mešavinu epoha i stilova počevši od drvenih kineskih prodavnica i hramova do živopisnih francuskih kolonijalnih zgrada, ukrašenih vijetnamskih cevastih kuća i legendarnog Japanskog pokrivenog mosta. Drvene konstrukcije i ulice su originalne i netaknute i zajedno prikazuju ambijent 17. i 18. veka kao jedinstvenog u regionu. Upravo zbog toga je Hoi An uvršten u UNESCO-vu listu Svetske baštine. Koračaćemo uskim ulicama osvetljenim neobičnim i staromodnim svetiljkama i lampionima i čuti priče iz davnina koje ovaj grad zaista izdvajaju od ostalih. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 5

HO ŠI MIN

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. Sletanje u Ho Ši Min u popodnevnim časovima i transfer do hotela smeštenog u centru grada. Ho Ši Min kao grad trgovine i kulture, konstantno vodi zemlju napred svojom pulsirajućom energijom. Taj haotični vrtlog odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde nađe ne može a da mu se ne prepusti. Od najfinijih hotela do najjeftinijih guesthouse-ova, zatim od najmodernijih restorana do najtamnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića.

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Idemo u šetnju čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, u rasponu od veoma jeftinih do onih srednjeg ranga, ali se može primetiti i pokoji hotel visoke kategorije. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje. Noćenje.

 

Dan 6

HO ŠI MIN

U jutarnjim časovima krećemo u obilazak grada. Obilazimo Muzej ratnih zločina (War Crime Museum) gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata (zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim!). Thien Hau, taoistički hram, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. Nakon toga, odlazimo do China Town ili Cho Lon koji datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se cenjkati za suvenire sa lokalnim prodavcima. Kulturnu avanturu nastavljamo obilaskom Palate nezavisnosti, rezidencije bivšeg predsednika južnog Vijetnama, Ngo Dinh Diem-a. Imaćemo priliku da vidimo nekadašnje sale za sastanke, privatne sobe kao i ratne štabove na dubini od 10m ispod zemlje. 

Na red dolaze i spomenici francuskog kolonijalnog stila: ispred Notr Dam katedrale s kraja 19.veka veliki kip Device Marije pozdraviće nas na ulazu u ovu neo-romansku crkvu, zgrada Glavne pošte koju je sagradio čuveni Gustav Ajfel, kao i zgrada Gradske skupštine su pravi dokaz francuskog prisustva u 19.veku i predivni primeri francuske kolonijalne arhitekture. Noćenje.

 

Dan 7

HO ŠI MIN

Fakultativni izlet Delta reke Mekong. Dnevni izlet brodićem Mekong rekom sigurno će doneti nezaboravno iskustvo plovnih puteva najduže reke u jugoistočnoj Aziji. To je savršena prilika da uživamo u hladnom povetarcu niz reku, krstarimo čamčićem između bujnih tropskih ostrva, veslamo kajakom kroz prirodne kanale ili vozimo bicikle po neobičnim seoskim putevima. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Noćenje.

 

Dan 8

HO ŠI MIN – PHU QUOC

Check out iz hotela u jutarnjim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizine obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 9 – 12

PHU QUOC (4 noćenja)

Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći. Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i toliko onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can itd. Na plažama ćemo uživati pod hladom palmi, ispijati koktele i uživati u svežoj morskoj hrani spremljenoj po recepturi starih vijetnamskih majstora.

Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata tropskih vrsta riba. Raznovrsni podvodni pejzaži i bogat morski život u kombinaciji sa kristalno jasnom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva.

 

Dan 13

PHU QUOC – HANOJ

Napuštamo ovo predivno ostrvo, u prepodnevnim časovima hvatamo let za Hanoj. Slećemo u Hanoj oko podneva, glavni grad Vijetnama. Transfer do hotela u širem centru grada i check in. Hanoj je poznat po vekovnoj arhitekturi i bogatoj kulturi sa uticajima jugoistočne Azije, Kine i Francuske. U srcu  grada je haotični Old Quarter, poznat po uskim ulicama koje su načičkane tezgama i malim radnjama. Tu se nalazi i mnoštvo malih hramova (uključujući Bah Ma, poznat po obožavanju legendarnog Belog Konja) i pijaca Dong Xuan gde se prodaju stvari za domaćinstvo i kao lokalni specijaliteti. Noćenje.

 

Dan 14

HANOJ

Dan je rezervisan za razgledanje vijetnamske prestonice. Prva stanica je Ho Ši Minov mauzolej, gde ćemo čuti istorijske detalje o nekadašnjem vođi i revolucionaru, tvorcu Demokratske Republike Vijetnam. Obićićemo One Pillar Pagoda iz 1049. god, zatim Tran Quoc Pagoda, etnološki muzej, Nacionalni univerzitet, osnovan davne 1070. godine, Hoan Kiem Lake ili Jezero obnovljenog mača i Ngoc Son hram koji je povezan prelepim skarletnim mostom sa obalom jezera izgrađenim u klasičnom vijetnamskom stilu. Vraćamo se još jednom u Stari Grad da uživamo u čuvenim vijetnamskim nudlama ili kupovini suvenira. Noćenje.

 

Dan 15

HANOJ

Dan je rezervisan za fakultativni izlet Ha Long Bay. Ovaj dar prirode u Južnom kineskom moru je prepoznat i od strane UNESCO-a kao Svetsko prirodno nasleđe od 1994.god. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Lepota zaliva se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

Dan 16 – 17

HANOJ – BEOGRAD

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u popodnevnim časovima, let za Beograd sa presedanjem u Dohi. Sletanje u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 28-01-2021 - datum povratka: 13-02-2021
Cena putovanja po osobi: 1449 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1549 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1649 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd  – Da Nang; Hanoj - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Da Nang - Ho Ši Min sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Ho Ši Min - Phu Quoc - Hanoj sa svim taksama
 • Smeštaj u hotelima 2 i 3* i (1/2 sobe) na bazi 14 noćenja sa doručkom
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji ( vodič ) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam (20 eur pozivno pismo + 25 usd plaća se pri ulasku u zemlju)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

DA NANG

Hotel kategorije 3* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HO CHI MINH

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini Duc Ba katedrale. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PHU QUOC

Hotel kategorije 2* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HANOI

Hotel kategorije 3* lociran je u Old Quarter, u samom centru grada. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Hoi An i Marble Mountains

Celodnevni fakultativni izlet započinjemo obilaskom Marble Mountains, jedne od najvećih atrakcija Da Nanga. Pet planina je nazvano po pet elemenata: voda, vatra, drvo, zemlja i metal, odakle se pruža spektakularan pogled na okolinu. Na putu ka Hoi Anu, zastajemo kod Cam Thanh – Land of coconuts i idemo u kratku vožnju kroz šumu kokosa, čamčićima u obliku košara.

Smešten na obalama reke Thu Bon, 30 kilometara južno od Da Nanga, drevni grad Hoi je klasičan primer fuzije orijentalne kulture sa jedne i francuskog kolonijalnog uticaja sa druge strane. U 16. veku je bio jedan od glavnih trgovačkih centara u jugoistočnoj Aziji na osnovu čega je i poprimio uticaje raznih kultura. Veći deo Starog grada datira iz ovog perioda, što je prepoznao i UNESCO i uvrstio ga u svoju listu Svetske baštine. Jedna od najzanimljivijih atrakcija je Japanski pokriveni most iz 18. veka i predstavlja predivan deo istorije japanske arhitekture. Tvrdi se da su ga stvorili Japanci koji su tada živeli u Hoi Anu kao način da dođu do kineske četvrti preko vode. Čućemo još zanimljivih priča iz davnina dok budemo koračali uskim ulicama osvetljenim neobičnim i staromodnim svetiljkama i lampionima koje ovaj grad čine tako posebnim.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Marble Mountains i Hoi An-a
 • Vožnja čamčićem kroz šumu kokosa
 • Ulaznica za Stari grad i 5 lokaliteta 
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Razgledanje grada 
 • Ručak
Ba Na brda i Zlatni most

Celodnevni izlet tokom kojeg ćemo obići Ba Na Brda i Zlatni Most iznad Da Nanga. Čudesan arhitektonski podvig koji pridržavaju džinovske kamene ruke, otvoren je 2018. godine i postaje glavna atrakcija ovog dela Vijetnama. Pešački most, dužine oko 150 metara, pruža neverovatno lep pogled na Ba Na Brda i Da Nang zaliv, a spojen je žičarom sa devet vrtova Le Jardin D’Amour. Svaki od vrtova ponaosob će nam ispičati svoju priču koje se kriju iza pejzaža prelepog cveća. Poseta Francuskom Selu, koje predstavlja repliku klasične i romatnične Francuske, vratiće nas nazad u vreme sofisticiranog i elegantnog života jedne od najstarijih zemalja na svetu. U blizini se nalazi i nova statua Bude visine 27 metara i Linh Ung Pagoda, a spust žičarom nazad prirediće nam pogled vredniji od onog kroz oko foto objektiva.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Ba Na brda
 • Vožnja žičarom
 • Ulaznica i taksa
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Ha Long Bay

Neodoljivi dar prirode u Južnom kineskom moru prepoznat je i od strane UNESCO-a 1994. godine kao Svetsko prirodno nasleđe. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Ha Long inače na vijetnamskom znači ,,gde se zmaj spustio u more“ jer je prema legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. Ovaj zaliv obuhvata više od 3000 ostrva, ostrvaca, morskog stenja i pećina i karakteriše ga visok stepen biološke raznovrsnosti. U Ha Longu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je onaj o Džejms Bondu ,,Sutra ne umire nikad“. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Njegova lepota se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina i priobalnih koralnih grebena. 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do Ha Long Bay-a
 • Vožnja brodom
 • Ulaznica i taksa za nacionalni park
 • Obilazak zaliva i pećina
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Dnevni izlet brodićem po reci Mekong sigurno će doneti nezaboravno iskustvo dok budemo plovili najdužom rekom u jugoistočnoj Aziji. Ovu turu započinjemo laganom vožnjom brodom uz reku, razgledajući plantaže voća i ribarska sela. Usput ćemo probati razne vrste tropskog voća i svratiti do ostrvceta Tortoise, odakle nastavljamo vožnjom brodom do An Khanh, kroz kokosovu šumu.  Uživaćemo u čaju od voća i meda, uz zvuk „narodne muzike Južnog Vijetnama“, koji izvodi lokalno stanovništvo. Posetićemo i tipičnu vijetnamsku porodičnu firmu i probati ukusne bombone od kokosovog oraha.

 

Cena izleta: 40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do reke
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook