VIJETNAM - 17 DANA

VIJETNAM - 17 DANA

VIJETNAM - 17 DANA

 

PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – DA NANG

Došlo je vreme da krenemo na dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu ,,Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Vijetnamu, zemlji netaknute prirode i kulturne raznovrsnosti. Let do Da Nanga sa presedanjem u konekcionom gradu.

 

Dan 2 – 4 

DA NANG (3 noćenja)

Slećemo u Da Nang, transfer do hotela u centru grada. Da Nang je primorski grad u centralnom Vijetnamu poznat po dugim peščanim plažama i prekrasnim mostovima. Tokom istorije je ostao upamćen kao francuska kolonijalna luka, a nalazi na pola puta između Hanoja na severu i Ho Ši Mina na jugu. Posetićemo gradsku katedralu, izgrađenu 1923.godine kao ružičasto zdanje koje je steklo reputaciju jedne od najjedinstvenijih crkava u Vijetnamu. Visoka je 70 metara, a poznata je i kao crkva Kon Ga (Rooster Church) zbog impozantnog zvonika na čijem se vrhu nalazi petao. Veče provodimo u nekom od lokalnih restorana ili barova duž reke sa pogledom na spektakularne mostove.

Tokom boravka u Da Nangu obićićemo Ba Na Hills i Golden Bridge. Na Ba Na Brdima, iznad Da Nanga, nalazi se most koji drže dve ogromne kamene ruke – Zlatni most ili Cau Vang. Kamene ruke izdižu most iznad zelenih brda, a dizajn čini da se posetioci osećaju kao da hodaju po svetlucavoj niti koja se proteže kroz ruke samih bogova. U nastavku ćemo se upoznati sa romantičnim i sanjivim Le Jardin D’Amour, a devet različitih vrtova reći će nam devet različitih priča koje se kriju iza divnih pejzaža i prelepog cveća. Svratićemo i do 100-godišnjeg vinskog podruma u ​​blizini, možda i degustirati neko od vina sa dugom tradicijom. Videćemo i Francusko selo jedinstvene arhitekture koja ilustruje drevna francuska sela, uzvišene crkve, šarmantne hotele i tradicionalne vikendice. Ovo mesto će nas potpuno vratiti nazad u vreme i to bez korišćenja vremeplova! 😊 

Odlazimo i do grada Hoi An, na centralnoj obali Vijetnama, poznatog po dobro očuvanom Starom gradu koji presecaju mnogobrojni kanali. Grad odražava fuziju autohtonih i stranih kultura, mešavinu epoha i stilova počevši od drvenih kineskih prodavnica i hramova do živopisnih francuskih kolonijalnih zgrada, ukrašenih vijetnamskih cevastih kuća i legendarnog Japanskog pokrivenog mosta. Koračaćemo uskim ulicama osvetljenim neobičnim i staromodnim svetiljkama i lampionima i čuti priče iz davnina koje ovaj grad zaista izdvajaju od ostalih.

 

Dan 5 – 7 

HO ŠI MIN (3 noćenja)

Napuštamo Da Nang i selimo se u Ho Ši Min, nekadašnji Sajgon. To je najveći grad po populaciji u Vijetnamu i izdvaja se po bogatom istorijskom nasleđu s obzirom da je grad prvobitno bio francuska kolonija. Imaćete osećaj kao ste u velikom haotičnom vrtlogu koji odiše životom i vitalnošću, te svako ko se ovde bude našao neće moći a da mu se ne prepusti. Od najluksuznijih hotela do najjeftinijih hostela, zatim od najmodernijih restorana do najskromnijih uličnih štandova, Ho Ši Min je grad energije i otkrića. 

Upoznavanje grada započinjemo u Pham Ngu Lao, najpoznatijem distriktu grada. Prošetaćemo čuvenom Bui Vien ulicom, duž koje se nalazi na desetine hotela i hostela, različitih kategorija i izgleda. S obzirom da je prilično popularan među turistima, Pham Nhu Lao je centar noćnog života sa mnogobrojnim barovima, klubovima i salonima za masaže. U neposrednoj blizini je i Ben Thanh Market gde ćemo uživati u dobro poznatim specijalitetima vijetnamske kuhinje.  

Drugi dan u ovom gradu izdvojićemo za odlazak u Muzej ratnih zločina gde ćemo čuti ponešto o ratu i sa vijetnamske tačke gledišta. Postavka muzeja prikazuje fotografije, mašineriju i oružje koje odražavaju surovu realnost rata, a zanimljivo je da lokalno stanovništvo Vijetnamski rat naziva Američkim! Thien Hau, taoistički hram, kao sledeće mesto koje posećujemo, je veličanstveno ukrašen hram posvećen boginji mora koja je pokrovitelj i zaštitnik mornara. 

Nakon toga, odlazimo do Kineske četvrti ili Cho Lon koja datira s kraja 18.veka. Ovaj haotični deo Ho Ši Mina obiluje restoranima, hramovima, egzotičnim prodavnicama i pijacama, a najpoznatija je Binh Tay pijaca gde ćemo se sa lokalnim prodavcima cenjkati za suvenire.

 

Dan 8 – 12

PHU QUOC ( 5 noćenja)

Check out iz hotela u jutarnjim časovima, transfer do aerodroma odakle imamo let za Phu Quoc, vijetnamsko ostrvo u blizini obale Kambodže u Tajlandskom zalivu. Sletanje na ostrvo u popodnevnim časovima, transfer do hotela. Ovo ostrvo je skoro nepoznata destinacija u Vijetnamu i tek je nedavno postalo primamljivo turistima iz celog sveta. Poznato je po belim peščanim plažama i odmaralištima od kojih je većina na jugozapadnoj obali. Više od polovine ostrva čini Nacionalni park sa gustim tropskim džunglama i planinama. Najveći grad je Duong Dong gde se rukotvorine, riba i zanatska roba prodaju tokom čitavog dana i noći.

Pored idiličnih peščanih plaža, postoji i mnoštvo onih „divljih“. Najpoznatija plaža na ostrvu je Truong Beach sa oko 8 km obale i najvećim brojem hotela i odmarališta, a prostire se čak do Duong Dong-a. Pomenućemo i Ganh Dau Beach, Sao Beach, Cua Can na kojima ćemo pod hladom palmi ispijati koktele i uživati u sveže spremljenim morskim plodovima napravljenih po recepturi starih vijetnamskih majstora. Vreme ćemo iskoristiti i u istraživanju podvodnog sveta u vidu ronjenja ili snorkelinga jer topla i hranljiva voda privlači ogromna jata različitih vrsta riba. Raznovrsni podvodni pejzaži i obilan morski život u kombinaciji sa kristalno čistom vodom će posebno oduševiti ljubitelje podvodne fotografije, a mirne i tople vode oko ostrva učiniće da se svi upuste u pravu morsku avanturu. Nakon svega navedenog, nije teško shvatiti zašto turisti imaju toliko hvala na račun prirodnih lepota i netaknutih plaža ovog spektakularnog tropskog ostrva. 

 

Dan 13 – 15 

HANOJ ( 3 noćenja)

Slećemo u Hanoj, glavni grad Vijetnama, transfer do hotela. Hanoj je poznat po vekovnoj arhitekturi i bogatoj kulturi sa kineskim i francuskim uticajem. U srcu grada se nalazi haotični Old Quarter, poznat po uskim ulicama koje su načičkane tezgama i malim radnjama. Tu se nalazi i mnoštvo malih hramova, uključujući Bah Ma, poznat po verovanju u legendarnog Belog Konja i pijaca Dong Xuan gde se prodaju stvari za domaćinstvo i lokalni specijaliteti.

Tokom razgledanja vijetnamske prestonice, prva stanica biće mauzolej posvećen Ho Ši Minu, gde ćemo čuti istorijske detalje o nekadašnjem vođi i revolucionaru, tvorcu Demokratske Republike Vijetnam. Obićićemo i One Pillar Pagoda, podignutu 1049. god, zatim Tran Quoc Pagoda, jednu od najstarijih budističkih pagoda, etnološki muzej, Nacionalni univerzitet – prvi univerzitet Vijetnama, osnovan davne 1070. godine sa prekrasnom arhitekturom i vrtovima, Hoan Kiem Lake ili Jezero obnovljenog mača kao i hram Ngoc, koji je povezan prelepim skarletnim mostom sa obalom jezera izgrađenim u klasičnom vijetnamskom stilu. Vraćamo se još jednom u Stari Grad da uživamo u čuvenim vijetnamskim nudlama i kupovini suvenira. Vreme u Hanoju iskoristićemo i za fakultativni izlet Ha Long Bay. Visoki krečnjački stubovi i uski otoci okruženi gustom šumom izdvajaju se iz smaragdnih voda Tonkinovog zaliva. Prepoznat kao Svetsko prirodno nasleđe od strane UNESCO-a, zaliv Ha Long je vizija eterične lepote i broj jedan turističko mesto u severnom Vijetnamu. Pored prelepog prirodnog bogatstva koje ostavlja bez daha, ova regija popularna je po ronjenju i planinarenju, pa ne čudi što je mnogobrojnim avanturistima neodoljiva destinacija jugoistočne Azije.

 

Dan 16 – 17

HANOJ – BEOGRAD

Check out iz hotela u prepodnevnim časovima, slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma i let za Beograd sa presedanjem u večernjim časovima. Sletanje u Beograd u jutarnjim časovima.

Cene i uslovi

datum polaska: 11-02-2020 - datum povratka: 27-02-2020
Cena putovanja po osobi: 1249 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1349 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja1449 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd  – Da Nang; Hanoj - Beograd sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Da Nang - Ho Ši Min sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Ho Ši Min - Phu Quoc - Hanoj sa svim taksama
 • Smeštaj u hotelima 2 i 3* i (1/2 sobe) na bazi 14 noćenja
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji ( vodič ) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Vijetnam 20 eur + 25 usd
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2 nedelje pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

HANOI

Hotel kategorije 3* lociran je u Old Quarter, u samom centru grada. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

HO CHI MINH

Hotel kategorije 3* nalazi se u neposrednoj blizini Duc Ba katedrale. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PHU QUOC

Hotel kategorije 2* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran, bar i baštu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

DA NANG

Hotel kategorije 3* lociran je na 5 minuta hoda od plaže. Poseduje restoran i bar. Sobe su dvokrevetne sa klima-uređajem, TV-om, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Hoi An i Marble Mountains

Celodnevni fakultativni izlet započinjemo obilaskom Marble Mountains, jedne od najvećih atrakcija Da Nanga. Pet planina je nazvano po pet elemenata: voda, vatra, drvo, zemlja i metal, odakle se pruža spektakularan pogled na okolinu. Na putu ka Hoi Anu, zastajemo kod Cam Thanh – Land of coconuts i idemo u kratku vožnju kroz šumu kokosa, čamčićima u obliku košara.

Smešten na obalama reke Thu Bon, 30 kilometara južno od Da Nanga, drevni grad Hoi je klasičan primer fuzije orijentalne kulture sa jedne i francuskog kolonijalnog uticaja sa druge strane. U 16. veku je bio jedan od glavnih trgovačkih centara u jugoistočnoj Aziji na osnovu čega je i poprimio uticaje raznih kultura. Veći deo Starog grada datira iz ovog perioda, što je prepoznao i UNESCO i uvrstio ga u svoju listu Svetske baštine. Jedna od najzanimljivijih atrakcija je Japanski pokriveni most iz 18. veka i predstavlja predivan deo istorije japanske arhitekture. Tvrdi se da su ga stvorili Japanci koji su tada živeli u Hoi Anu kao način da dođu do kineske četvrti preko vode. Čućemo još zanimljivih priča iz davnina dok budemo koračali uskim ulicama osvetljenim neobičnim i staromodnim svetiljkama i lampionima koje ovaj grad čine tako posebnim.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Marble Mountains i Hoi An-a
 • Vožnja čamčićem kroz šumu kokosa
 • Ulaznica za Stari grad i 5 lokaliteta 
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Razgledanje grada 
 • Ručak
Ba Na brda i Zlatni most

Celodnevni izlet tokom kojeg ćemo obići Ba Na Brda i Zlatni Most iznad Da Nanga. Čudesan arhitektonski podvig koji pridržavaju džinovske kamene ruke, otvoren je 2018. godine i postaje glavna atrakcija ovog dela Vijetnama. Pešački most, dužine oko 150 metara, pruža neverovatno lep pogled na Ba Na Brda i Da Nang zaliv, a spojen je žičarom sa devet vrtova Le Jardin D’Amour. Svaki od vrtova ponaosob će nam ispičati svoju priču koje se kriju iza pejzaža prelepog cveća. Poseta Francuskom Selu, koje predstavlja repliku klasične i romatnične Francuske, vratiće nas nazad u vreme sofisticiranog i elegantnog života jedne od najstarijih zemalja na svetu. U blizini se nalazi i nova statua Bude visine 27 metara i Linh Ung Pagoda, a spust žičarom nazad prirediće nam pogled vredniji od onog kroz oko foto objektiva.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Ba Na brda
 • Vožnja žičarom
 • Ulaznica i taksa
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Ha Long Bay

Neodoljivi dar prirode u Južnom kineskom moru prepoznat je i od strane UNESCO-a 1994. godine kao Svetsko prirodno nasleđe. Čak ga je i veliki vijetnamski pesnik, Nguyen Trai nazvao čudom zemlje postavljenom prema nebesima. Ha Long inače na vijetnamskom znači ,,gde se zmaj spustio u more” jer je prema legendi ostrva formirao veliki Halong zmaj. Ovaj zaliv obuhvata više od 3000 ostrva, ostrvaca, morskog stenja i pećina i karakteriše ga visok stepen biološke raznovrsnosti. U Ha Longu je snimljeno više igranih filmova, a najpoznatiji je onaj o Džejms Bondu ,,Sutra ne umire nikad”. Dok budemo istraživali zaliv, osetićemo se pomalo izgubljeno u svetu legendarnih kamenih ostrva koja se oblikuju u zavisnosti od ugla i svetlosti. Njegova lepota se ne sastoji samo u oblicima ostrva već i u beskrajno bogatom sistemu uvala i pećina i priobalnih koralnih grebena. 

Cena izleta: 55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do Ha Long Bay-a
 • Vožnja brodom
 • Ulaznica i taksa za nacionalni park
 • Obilazak zaliva i pećina
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Delta reke Mekong

Dnevni izlet brodićem po reci Mekong sigurno će doneti nezaboravno iskustvo dok budemo plovili najdužom rekom u jugoistočnoj Aziji. Ovu turu započinjemo laganom vožnjom brodom uz reku, razgledajući plantaže voća i ribarska sela. Usput ćemo probati razne vrste tropskog voća i svratiti do ostrvceta Tortoise, odakle nastavljamo vožnjom brodom do An Khanh, kroz kokosovu šumu.  Uživaćemo u čaju od voća i meda, uz zvuk “narodne muzike Južnog Vijetnama”, koji izvodi lokalno stanovništvo. Posetićemo i tipičnu vijetnamsku porodičnu firmu i probati ukusne bombone od kokosovog oraha.

 

Cena izleta: 40€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do reke
 • Vožnja čamcem kroz deltu
 • Ulaznice i takse
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Share on TwitterShare on Facebook