• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

JAPAN JESEN - 11 DANA

JAPAN JESEN - 11 DANA

JAPAN JESEN - 11 DANA

 

TERMINI:

 

01. OKT – 11. OKT Promo  1949 eur  |  First minute  2049 eur  Regular 2149 eur

 

 

* * * PAKET / PROGRAM FAKULTATIVNIH IZLETA – 395 EUR PO OSOBI * * *

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – ISTANBUL

Došlo je vreme da krenemo na ovo dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Istanbula. Čekamo našu konekciju za Japan.

 

Dan 2

ISTANBUL – TOKIO

Krećemo ka Japanu, zemlji šinta i budizma, gejša i rajskih hramova. Nastavljamo na let do Tokija u jutarnjim časovima. Slećemo u Tokio, koji je jedan od najvećih gradova i prestonica Japana. Ima oko 14 miliona stanovnika i ubraja se u svetske ekonomske centre. Da je država bio bi osma na svetu po ekonomskoj moći. Nalazi se na obali Pacifika, na ušću reke Edo u okean. Do kraja 16. veka na tom mestu nalazilo se ribarsko seoce Edo, a vojni vladar Japana šogun Iejasu Tokugava odlučio je da tu izgradi grad – sedište šoguna. Već 1603. izgrađena je šogunova palata, mnogo hramova i svetilišta i nastao je jedan od najdinamičnijih gradova svog vremena. Transfer metroom do smeštaja i slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 3

TOKIO

Dan rezervisan za fakultativno razgledanje Japanske prestonice ili slobodno vreme za putnike koji ne idu na izlet. Pokušavamo da obiđemo najupečatljivija mesta najvećeg grada na svetu – Od Šibuja stanice, do Imperijalne palate. Tokio nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Slobodno vreme za ručak I individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

Dan 4

TOKIO

Slobodno vreme za individualne aktivnosti u Tokiju ili fakultativni izlet do Kamakure, koju drugim imenom zovu grad muzej. U gradu postoji 19 šinto svetilišta i 65 budističkih hramova, od kojih su dva hrama reda Zen najstarija u Japanu. Videćemo svetilište Haćiman, kao i glavnu znamenitost grada – ogromnu statuu Bude na otvorenom. Grad se nalazi u blizini Tokija pa je jedno od popularnih izletišta njegovih stanovnika. U popodnevnim časovima povratak u Tokio i slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 5

TOKIO

Fakultativni izlet u Nikko ili slobodno vreme u Tokiju. Nikko je smešten u prelepim planinama severno od Tokija, pun starih hramova, svetilišta, palata i grobnica. Obići ćemo grobnicu Iejasua Tokugave, kao i mauzolej Tošogu, koji se nalazi pod UNESCO kulturnom zaštitom. Imaćemo priliku da vidimo i Šinkjo „tajni most“ na reci Daija. Povratak u Tokio u večernjim časovima. Noćenje.

 

Dan 6

TOKIO- KJOTO

U ranim jutarnjim časovima napuštamo smeštaj i vozimo se metroom do glavne železničke stanice u Tokiju, odakle vozom stižemo do Kjota. Grad je prestonica japanske kulture i najdugovečniji glavni grad Japana jer je car svoje sedište prebacio u Tokio tek nakon više od 1000 godina. Prepun je drevnih palata, velelepnih vrtova i različitih muzeja. U Kjotu su čitave ulice istovremeno i muzeji, jer je svaka zgrada primerak stare japanske arhitekture. Nakon smeštaja u hotel obići ćemo hram Kiđomizu, Zlatni paviljon Kinkakuđi, impresivnu građevinu smeštenu iznad velikog ribnjaka čija su prva dva sprata potpuno prekrivena zlatnim listovima. Put nastavljamo do najpoznatijeg kvarta Gion koji je zapravo Geisha District. Šetaćemo kroz njegove ulice okruženi mnogobrojnim čajdžinicama, ekskluzivnim restoranima i tradicionalnim drvenim kućama gde i dan danas žive gejše. Reč gejša u bukvalnom prevodu znači umetnica, a to su posebno obrazovane i obučene žene koje su u srednjovekovnom Japanu u restoranima zabavljale goste pesmom, igrom i svirkom. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 7

KJOTO

Ovaj dan rezervisan je za individualne aktivnosti u Kjotu ili fakultativni odlazak do Nare, prve japanske stalne prestonice osnovane 710. godine. Tada se zvala Heiđokjo (Tvrđava mira), a čuvena je po tome što je u njoj budizam prvi put počeo da se pripoveda, odakle se raširio po čitavoj zemlji. Obići ćemo hram Todaiđi, Park Nara odnosno park jelena, šino svetilište Kasuga, a tu su još i hram Kofukuđi i mnoštvo drugih znamenitosti. U večernjim časovima povratak u Kjoto. Noćenje.

 

Dan 8

KJOTO

Fakultativni izlet u Osaku ili slobodno vreme u Kjotu. Treći po veličini japanski grad, Osaka ima preko hiljadu godina dugu istoriju, a danas je poslovni, industrijski, trgovački i saobraćajni centar Japana. Videćemo zamak Osaka pored kojih se nalazi i nekoliko veoma dobrih muzeja. Obići ćemo i deo grada poznat po mnogobrojnim restoranima sa domaćom kuhinjom. Popodne povratak u Kjoto. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 9

KJOTO

Devetog dana boravka u Japanu fakultativno ćemo posetiti Hirošimu, grad čije ime, verovatno, svi na svetu znaju. Odlazimo do memorijalnog parka i muzeja mira koji su posvećeni nastradalim stanovnicima Hirošime u Drugom svetskom ratu. Obići ćemo i malo ostrvo Mijađima gde se nalaze velelepna, crvena Tori vrata u vodi. U večernjim časovima povratak u Kjoto. Noćenje.

 

Dan 10 – 11

KJOTO – ISTANBUL – BEOGRAD

Slobodno vreme do polaska na aerodrom koristimo da još malo uživamo u čarima Kjota. Kupićemo suvenire i poklone, jesti suši i tonkacu i piti čuveni sake, japansko tradicionalno piće od pirinča. Popodnevni transfer metroom do aerodroma. Let za Beograd sa usputnim presedanjem. Dolazak u Beograd u kasnim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 01-10-2024 - datum povratka: 11-10-2024
Cena putovanja po osobi: 1949 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVE 4 PRIJAVE!2049 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja ili do popune grupe2149 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Tokio; Osaka – Beograd
 • Smeštaj u hotelu sa 3* (1/2 sobe) na bazi 4 noćenja sa doručkom u Tokiju
 • Smeštaj u hotelu sa 3* (1/2 sobe) na bazi 4 noćenja sa doručkom u Kjotu
 • Transferi na relaciji aerodrom - hotel – aerodrom
 • Transfer Tokio - Kjoto
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije (vodič) na destinaciji
 • 6 obilazaka u Tokiju (ulaznice nisu uključene u cenu):

- Čijoda četvrt i Carska palata

- Asakusa deo grada – Sensođi hram

- Nakamise-dori – stara japanska trgovačka ulica

- Meiđi hram

- Tokyo Metropolitan Government zgrada

- Gradska četvrt Šibuja

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza (za državljane Srbije nije potrebna viza)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Doplata za paket / program fakultativnih izleta - 395 eur po osobi
 • Sve ulaznice u hramove, muzeje i nacionalne parkove koji nisu obuhvaćeni programom fakultativnih izleta
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

TOKIO – HOTEL 3*

Hotel je lociran u blizini metro stanice i ima laku dostupnost svim glavnim atrakcijama. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne, manje kvadrature, sa TV-om, telefonom, besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KJOTO – HOTEL 3*

Hotel je lociran u blizini JR Kjoto stanice za voz i ima laku dostupnost svim glavnim atrakcijama. Poseduje restoran. Sobe su dvokrevetne, manje kvadrature, sa TV-om, telefonom, klima-uređajem, besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Kamakura

U prepodnevnim časovima napuštamo smeštaj i odlazimo u Kamakuru, najstariji grad Japana koji se nalazi u neposrednoj blizini Tokija. Pored mnogobrojnih šinto svetilišta i budističkih hramova, grad je prepun starih kuća od drveta, pa ćete za razliku od ostalih mesta imati osećaj da ste u periodu od pre 800 godina. Šetaćemo se po brdovitim brežuljcima obraslim gustim rastinjem tik uz obalu okeana, okruženi najlepšim jarko crvenim lišćem japanskog javora. Tu ima mnogo radnji sa autentičnim japanskim predmetima, odećom, oružjem i restoranima izgrađenih u tradicionalnom stilu sa hranom koja se jela u srednjem veku, ali je i dalje popularna u Japanu. Oni radoznali moći će da se provozaju i rikšom, popularnim kočijama koje pokreće ljudska snaga. Obići ćemo i glavnu znamenitost grada statuu Bude na otvorenom nazvana Daibucu (Veliki Buda). Izliven od bronze visok je 13.5 metara i sedi tu vekovima preživevši požare, zemljotrese, cunamije i tajfune. U poslepodnevnim časovima povratak u Tokio.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Niko

Na ovom fakultativnom obilasku Nika susrešćemo se sa mnogobrojnim kulturno-istorijskim sadržajima i prirodnim lepotama ovog dela Japana. Niko je postao poznat posle izgradnje grobnice šoguna Iejasua Tokugave, koja je jedna od najlepših grobnica sveta, sačinjena od više hramova, pagoda, svetilišta i vrtova. Tu se nalazi i mauzolej Tošogu koji je ušao pod UNESCO kulturnu zaštitu, a specifičan je po tome što sadrži i šinto i budističke elemente. Videćemo i „tajni most“ na reci Daija, po imenu Šinkjo most, koji spada u tri najkvalitetnija mosta u Japanu. Divićemo se hramovima koji su ukrašeni srebrom i zlatom prepuni reljefa i skulptura. Najpoznatija je kompozicija tri majmuna, od kojih jedan šapom prekriva oči, drugi uši, treći usta – „Mi zaru, kika zaru, iva zaru“ (što vidim ne vidim, što čujem ne čujem, što sam rekao nisam rekao, zove se ta skulptura na japanskom). Šetaćemo se oko hramova, uživajući u bajkovitim šumama i stazama koje pružaju pravu relaksaciju u prirodi. U večernjim časovima povratak u Tokio.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Tokio

Prva stanica biće nam četvrt Čijoda i carska palata koja je glavna rezidencija japanskog cara. Zabranjeno je posećivati unutrašnjost palate, ali posetioci mogu uživati u lepotama spoljnjeg dela. Iako se ne ulazi, palatu opet posećuje veliki broj turista. Vrtovi koji su uvek slobodni za obilaženje su odlično uređeni, odakle kroz prozor možete zaviriti u velelepne prostorije palate. Čitav taj predeo nalazi se u samom centru grada i parkovno je područje, okruženo vodenim jezerima. Sama palata je izgrađena na mestu starog dvorca Edo porodice Tokugava, koja je u 17. i 18. veku vladala Japanom. Ulazimo u metro i odlazimo do Asakuse, starog dela grada prepunog hramovima. Šetamo do hrama Sensođi, bacamo nekoliko novčića u sanduk ispred hrama i u njegovom dvorištu udišemo vazduh mirisnih štapića, jer po verovanju Japanaca ovaj običaj ljudima pomaže da bolje razmišljaju i rade. Put nas dalje vodi do Nakamise-dori, jedne od najstarijih japanskih trgovačkih ulica koja datira iz 17. veka. Većinu prodavnica u ovom delu već nekoliko generacija vode iste porodice, nudeći suvenire, vrhunsku uličnu hranu i neodoljive grickalice. Sledeća stanica je hram Meiđi koji predstavlja šinto hram posvećen caru Meiđiju i njegovoj ženi, carici Šoken. Izgrađen je u njihovu čast, kao spomen njihovim dušama. I dan danas predstavlja jednu od najbitnijih religijskih mesta u Japanu. Svetište je okruženo šumom od 120 hiljada drveća, sa najređim vrstama koje rastu u Japanu. Posetiocima je najinteresantnije, takozvano, drvo želja, gde na papiriću možete napisati svoje najdublje želje i okačiti na drvo. Za fascinantnu panoramu grada odlazimo do zgrade Tokyo Metropolitan Goverment, a uveče obilazimo Šibuju, najpopularnije mesto za izlaske sa pivnicama, tradicionalnim restoranima, disko klubovima i karaoke barovima. Pored toga što je centar noćnog života Šibuja se izdvaja po najprometnijoj raskrsnici na svetu, jer u vreme špica preko 2000 ljudi u isto vreme prelazi ulicu. Sa 13 metro i 5 železničkih linija, Tokio je poznat kao grad sa najvećom gužvom u saobraćaju, a u prilog tome ide i činjenica da poznata metro stanica Shinjuku ima 36 platformi, sa preko 200 ulaza i izlaza. Upravo zbog toga na mnogim železničkim i metro stanicama angažovani su Ošija ili u bukvalnom prevodu „gurači“ koji su zaduženi da uguraju što više ljudi u vozove kako bi vrata mogla da se zatvore.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Nara

Na samo sat vremena od Kjota, u dolini Jamato nalazi se Nara, prepuna istorijskog arhitektonskog blaga, uključujući palate i hramove koji se smatraju najstarijim drvenim građevinama na svetu. Šetajući dugim i pravim ulicama koje se ukrštaju po pravim uglom dolazimo do Parka Nara u kojem je veliki broj starih spomenika. Glavna atrakcija su srndaći i srne koji se slobodno šetaju parkom i prilaze turistima. Hranićemo ih krekerima dok prolazimo kroz zadivljujuće pejzaže okruženi crvenim javorom, do hrama Todaiđi, najznačajnije znamenitosti Nare. Izgrađen davne 752. godine, u njegovoj unutrašnjosti je jedna od najvećih statua Bude na svetu izrađena od bronze. Otići ćemo i do šinto svetilišta Kasuga, okruženog sa 3000 kamenih i bronzanih lampiona. U njegovoj blizini nalazi se botanička bašta sa preko 250 vrsta biljaka, a najveći deo vrta posvećen je poznatom japanskom cveću glicinija. U poslepodnevnim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Karta za metro
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Osaka

Fakultativni obilazak grada koji je posle Tokia najurbaniji i najdinamičniji deo Japana. Osaka je pravo futurističko mesto i sedište nekih od najvećih japanskih kompanija kao što su Panasonic i Sharp, a zaslužan je i za nastanak prvog robota na svetu. Još davne 1586. godine grad je počeo da se širi i naseljava trgovcima, a vladar Hidejoši Tojotomi podigao je zamak u gradu, koji i danas postoji. Od 17. veka Osaka postaje i finansijski centar Japana, jer su u njemu osnovane glavne menjačnice novca, iz kojih su kasnije potekle japanske banke i finansijske korporacije. Izlet započinjemo šetnjom pored zamka gde se nalazi i muzej orijentalne keramike, Etnografski muzej i muzej „Liberti“ u kojem se nalaze retki podaci o diskriminaciji koja postoji u Japanu. Penjemo se na vrh Umeda Sky Building gde ćemo imati spektakularan pogled na Osaku. Posetićemo i Umeda district, prepun restorana, poslovnih zgrada i tržnih centara. Stanovništvo ovog grada izmešano je sa mnogobrojnim došljacima iz Koreje, Kine, ali i SAD i Zapadne Evrope, a njeni građani su među najkomunikativnijim Japancima. Imaćemo priliku i da probamo lokalne specijalitete jer Osaka ima svoju originalnu kuhinju, posebno originalne vrste sušija – Takoyaki i Okonomiyaki. U večernjim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer 
 • Ulaznice
 • Karta za metro
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Hirošima

Smeštena u zapadnom delu Japana na ostrvu Honšu 300 km od Kjota, Hirošima je poznata u svetu po atomskoj bombi koja je na nju bačena tokom Drugog svetskog rata. Tom prilikom poginulo je 100 hiljada ljudi, grad je u potpunosti sravljen sa zemljom, a radijacija je nastavila da odnosi živote i dan danas. Jedina građevina koja je delimično sačuvana je „Dom“ zgrada u centru okrugle kupole u kojoj je bio centar za promociju industrije. Tokom ovog jednodnevnog izleta obići ćemo Park mira, posvećen žrtvama atomske eksplozije, kao i memorijalni muzej. Sve zgrade u gradu izgrađene su nakon 1945. godine, uključujući i srednjovekovni zamak koji je u potpunosti rekonstruisan. Otići ćemo i do ostrva Mijađime poznatog po čuvenim plutajućim vratima. U istoriji ostrvo je smatrano svetim i običnom stanovništvu nije bilo dozvoljeno da kroči na njegovo tlo. Kako bi se hodočasnicima omogućilo da pristupe svetilištu, hram je izgrađen kao pristanište iznad vode, tako da se čini da pluta odvojen od ostrva. Imaćemo priliku i da vidimo crvenu ulaznu kapiju odnosno Tori koja je izgrađena iznad vode. Uživaćemo u nezaboravnom ukusu svežih morskih plodova, ostriga i škampi. U večernjim časovima povratak u Kjoto.

Cena izleta: U PAKETU PROGRAMA

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook