GRČKA – Jonsko more - 8 dana

GRČKA – Jonsko more - 8 dana

 

SLOBODNI TERMINI I CENE
JUN (2800 eur / 350 eur po osobi  na 8 osoba):   1.6. – 8.6  |  8.6. – 15.6  15.6 – 22.6  22.6 – 29.6

 

JUL (3200 eur / 400 eur po osobi na 8 osoba):   29.6. – 6.7 6.7. – 13.7  13.7 – 20.7  20.7 – 27.7

 

AVGUST (3520 eur/ 440 eur po osobi  na 8 osoba)27.7. – 3.8 3.8. – 10.8 10.8 – 17.8  17.8 – 24.8  24.8 – 31.8

 

SEPTEMBAR (2800 eur / 350 eur po osobi na 8 osoba):  31.8. – 7.9 7.9. – 14.9 14.9 – 21.9  |  21.9 – 28.9

 

* KAKVI GOD DA SU VAM PLANOVI ZA ODMOR OVE GODINE – IMAMO KOMADIĆ MORSKOG RAJA ZA VAS. OBRIŠITE PRAŠINU SA VAŠIH NAUTIČKIH SNOVA I PRIDRUŽITE NAM SE U NAJBOLJEM AVANTURISTIČKOM ODMORU KOJI STE IKADA DOŽIVELI *

* VODIMO VAS NA MESTA GDE SVAKA SLEDEĆA MILJA OTKRIVA NEŠTO NOVO, GDE SVAKI KAMEN I GRAĐEVINA KRIJU U SEBI DELIĆ PROŠLOSTI, SVAKI SLEDEĆI KORAK VAS ODVODI U PROŠLO DOBA – BOGOVA, VINA, MITOVA I ČUVENIH GRČKIH IGARA, A SVAKI NOVI DAN UVODI U NOVU AVANTURU KOJA SE PAMTI CEO ŽIVOT *

* NAŠE SEDMODNEVNO JEDRENJE I OBILAZAK JONSKIH OSTRVA, POZNATIM PO KRISTALNO PLAVOM MORU, NEISTRAŽENIM UVALAMA I RIBARSKIM GRADIĆIMA UKLJUČUJE OBILAZAK SLEDEĆIH DESTINACIJA: LEFKADA, MEGANISI, ITAKA, KEFALONIJA, KASTOS, KALAMOS, KAO I KRAĆA ZADRŽAVANJA NA OSTRVIMA ATOKOS I SCORPIOS *

Plan i program putovanja

Dan 1

LEFKAS / LEFKADA – MEGANISI

Dolazak u Lefkas sopstvenim prevozom.
Prvi dan je namenjen upoznavanju posade, kupovini namirnica, raspakivanju i ukratko upoznavanju jedrilice kao i osnovnih pojmova u vezi sa za jedrenjem i bezbednosti posade. Ukrcavanje na jedrilicu je oko 16h. Krstarenje kreće obilaskom Lefkade,  ostrva bogatog malim ribarskim mestima sa domaćim stanovnišvom i domaćom klopom. Sa Lefkade krećemo ka Meganisiju  gde ćemo provesti prvu noć na sidru pod zvezdanim nebom. Večera na brodu ili u popularnoj taverni na obali – u zavisnosti od dogovora između posade.

Dan 2

MEGANISI – KALAMOS 

Sa Meganisija krećemo na prelepo ostrvo Kalamos. Kupanje u uvali Port Leone koja je praktično napuštena, osim lokalaca koji nedeljom dolaze da obiđu crkvu. Uveče u dogovoru sa posadom možemo noćiti na sidru u uvali ili se zaputiti ka Kalamosu, gde je domaća taverna sa svežom ribom i ljubaznim vlasnikom Džordžom, koji i održava ovo mesto od zaborava.

 

Dan 3

KALAMOS – ATOKOS – ITAKA

Itaka, strvo koje duguje svoju slavu grčkim mitovima, proslavljeno kroz čuvene Homerove epove Ilijada i Odiseja. Rodno mesto grčkog heroja Odiseja. Ovo ostrvo bilo je i poznato utočište srednjevekovnih pirata koji su je učestalo napadali.  Nakon jutarnjeg kupanja i doručka, lagano krećemo ka Itaki. Usput ćemo obići dva manja ostrva. Arkoudi – još jedno privatno ostrvo na kome ćemo napraviti pauzu za kupanje i uživati u njegovoj prirodi. Odatle plovimo ka ostrvu Atokos, poznatom među jedriličarima po neobičnom zalivu sa samo jednom kućom na vrhu (One house bay). Tu pravimo pauzu za ručak, ronjenje i kupanje. Predveče stižemo u grad Vati na Itaki. Obilazak grada, večera i druženje do kasno u noć.

Dan 4

ITAKA – ANTI SAMOS – AGIA EFIMIA (KEFALONIJA)

Kefalonija -tradicionalna grčka sela, prelepe plaže i dobre  taverne. 
Nakon doručka krećemo u obilazak istočne strane ostrva Itaka. Stajemo na kupanje u prelepom Pera Pigadi zalivu, i kasnije na plažu Antisamos na Kefaloniji koja je postala popularna nakon što su na njoj snimane scene filma Mandolina kapetana Korelija. Popodne stižemo u Agia Efimi u kojoj ćemo prenoćiti. Obilazak mesta, druženje i večera.

Dan 5

KEFALONIJA – FISKARDO

Ovaj dan je predviđen za obilazak Kefalonije sa kopna. (Preporučujemo da cela posada iznajmi kvadove ili skutere). Posetićemo čuvene Melisani pećine, a nakon izleta  obilazimo ostatak ostrva, kao i čuvenu plažu Myrtos. Polazak za Fiskardo u popodnevnim časovima. Noć provodimo u Fiskardu koji u večernjim časovima postaje magično mesto za šetnju i izlaske u nekim od mnogobrojnih barova duž luke. Fiskardo je poznat i kao grčki Sen Trope.

 

Dan 6

FISKARDO – SIVOTA (LEFKADA) 

Nakon kupanja, zena i uživanja u manjim uvalama uveče stižemo u Sivotu , de ćemo prenoćiti.

Dan 7

SIVOTA – SCORPIOS – MEGANISI (VATHI)

Napuštamo prelepu Sivotu i lagano putujemo ka Meganisiju. Usput svraćamo na Ostrvo Scorpios na kupanje i odmor.

Preko puta Lefkade nalazi se čuveno ostrvo Skorpios – privatno ostrvo bilionera Aristotle-a Onassis-a. Na Skorpiosu je oženio Jacqueline Kennedy 20. oktobra 1968. godine. Nakon smrti poklonio je ostrvo ćerkama Kristini i Atini, sinu Aleksandru. Porodica Onazis sahranjena je na Skorpiosu. Athina Onassis Roussel prodala je ostrvo u aprilu 2013. godine Ekaterini Rubovljevoj, ćerci ruskog bilionera, biznismena Dmitry Rybolovlev-a, iako je Onazis u svom testamentu želeo da ostrvo ostane u porodici i da ukoliko ne budu u mogućnosti da ga zadrže ostrvo doniraju Olympic Airways-u ili državi.

Predveče stižemo u marinu u Vatiju na Meganisiju gde ćemo provesti veče. Grupni izlazak u grad.

 

Dan 8

Poslednji dan i iskrcavanje. Sumiranje utisaka, razmena telefona, fotki i dogovaranje novog susreta na narednom jedrenju.

Cene i uslovi

datum polaska: 31-08-2019 - datum povratka: 07-09-2019
Cena putovanja po osobi: 350 eur Regularna cena - za brod maksimalnog kapaciteta od 8 osoba plus skiper / Cena zakupa celog broda sa skiperom - 2800 eur

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Zakup jedrilice i skipera
 • Oprema na jedrilici u skladu sa inventory listom
 • Kompletna bezbedonosna i kuhinjska oprema
 • Dingi sa vanbrodskim motorom (2015 god.)
 • Troškove taksi, marine pri ukrcavanju- i iskrcavanju, tehničke vode
 • Posteljina i peškiri (jedan komplet po osobi)
 • Jedna boca gasa za kuvanje
 • Snorkling oprema (jedan komplet)
 • Inicijalno punjenje pomoćnog motora za dingi.

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Čišćenje broda - 70 eur ukupno za sve vreme boravka (8,75 eur po osobi kada brod zakupi 8 osoba)
 • Hrana na brodu
 • Transfer do Lekasa 
 • Individualni troškovi za vreme zakupa jedrilice
 • Putno zdravstveno osiguranje

Način plaćanja:

 • Prilikom potvrde rezervacije 50 % 
 • Ostatak iznosa 4 nedelje pre ukrcavanja na jedrilicu
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protvvrednosti po prodajnom kursu Unicredit banke

Napomene

 • Cena je izražena po osobi za maksimalnu popunjenost broda od 8 osoba
 • Cena zakupa broda sa skiperom, bez čišćenja je 2800 eur
 • Sigurnosni depozit se ostavlja samo u slučaju iznajmljivanja jedrilice BEZ SKIPERA. Ukoliko je naš skiper na brodu, sigurnosni depozit se ne ostavlja.
 • Dogovorena ruta zavisi od vremenskih prilika - sigurnost putnika je na prvom mestu

Smeštaj

BENETAU CYCLADES 43.4ft (2007) – Tip Broda (Jedrilice)

 

4 dvokrevetne kabine – 2 toaleta – Salon sa kompletno opremljenom kuhinjom 
Dužina broda – 13,26m, Kapacitet broda – 10 osoba, Kapacitet rezervoara – 200l, Kapacitet tanka za vodu – 530l, Motor – 54 HP Diesel

 

Share on TwitterShare on Facebook