• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

MAROKO NOVA GODINA - 8 DANA

MAROKO NOVA GODINA - 8 DANA

MAROKO NOVA GODINA - 8 DANA

 
TERMINI:
 
25. DEC – 01. JAN  | First minute  1099 eur  |  Regular 1199 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – MARAKEŠ

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Let do Marakeša sa presedanjem u Beču. Dolazak u Marakeš u popodnevnim časovima. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 2

MARAKEŠ

Slobodno vreme u Marakešu ili odlazak na fakultativni izlet u Esauiru, „biser Maroka“ ili beli grad. Ljubitelji mora i plaže moći će da urone svoje prste u vodu Atlantika, a sve umetničke duše biće oduševljene mnogobrojnim galerijama i umetničkim radnjama po kojima je ovaj grad poznat. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 3

MARAKEŠ

Slobodan dan u Marakešu ili fakultativni odlazak do podnožja planine Atlas i doline reke Urika, koja je udaljena samo 45 minuta od Marakeša. Upoznaćemo se sa berberskim selima i njihovim načinom života i uživati u prelepim krajolicima. Uveče je moguć fakultativni odlazak na poznati Čez Ali večernji šou. Iskusićemo pravi arapski noćni život dok nas zabavljaju marokanske folklorne grupe u tradicionalnim nošnjama, a za sam kraj videćemo kako se u središtu kompleksa trkaju konjanici dok nam priređuju spektakularan vatromet. Slobodno vreme. Noćenje. 

 

Dan 4

MARAKEŠ

Slobodan dan za uživanje u Marakešu ili fakultativni izlet do Rabata i Kazablanke. Tokom izleta obićićemo najznačajnije istorijske tačke Rabata – posetićemo Chellah, kompleks nekropola koji su izgradili stari Rimljani, Hasanovu tvrđavu i mauzolej Muhameda V koji se smatra remek delom moderne arhitekture dinastije Alauiti i pokazuje svu veštinu marokanskih umetnika. Šetaćemo gradiskom ulicama koje odišu prestižom gde su mir i privatnost sinonimi elegancije i životnog stila. Nastavak putovanja prema Kazablanki, najvećem gradu Maroka, koji je spoj moderne zapadne kulture i arapske tradicije. Urbana arhitektura i estetika prisutna je u svim centralnim delovima grada. Od crkve Sacre Coeur do glavne pijace, između uskih ulica, prolaza i bulevara, ovaj grad ovekovečava avangardne građevinske stilove karakteristične za 20te i 30te godine prošlog veka. Divićemo se građevinama u art-deko stilu, njihovim kupolama, stubovima, isklesanim balkonima, jer sve to pripada periodu koji je bio pozornica jedinstvene arhitektonske eskpresije i na svakom uglu kreira rečit šareni kolaž. Obilazimo džamiju Hasana II kao i najstariji deo grada – Medinu. Nakon celodnevnog izleta vraćamo se u Rabat. U cenu izleta uključeni su transferi, pratnja strućnog vodiča, ulaznice za lokalitete. Povratak u hotel u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

 

Dan 5

MARAKEŠ

Slobodan dan za uživanje u Marakešu ili fakultativni izlet do Ouzud vodopada. Oni su najviši vodopoadi u severnom delu Afrike, a drugi najviši na celom kontinentu, jer dostižu čak 100 metara nadmorske visine. Nalaze se u predelima starih maslinjaka, koji su prirodno stanište majmuna, a samu okolinu naseljavaju domorodačka berberska plemena planine Atlas. U popodnevnim časovima povratak u Marakeš. Noćenje.

 

Dan 6 – 7

MARAKEŠ (2 noćenja)

Slobodan dan za individualne aktivnosti. Sutradan započinjemo fakultativnim razgledanjem grada. Od trenutka kada nogom kročimo na tlo Marakeša, ostaćemo zadivljeni kontrastom boja – oker boja gradskih zidina iza kojih se pružaju bujni buketi palmi s jedne strane i šarenolikog zelenila i kaktusa s druge. Predstavljajući jedan od četiri kraljevska grada, bio je prestonica svih dinastija, a osnovao ga je prvi kralj Jusuf Ibn Tahfin, podigavši 12km dugačke bedeme sa devet kapija. Za vreme vladavine Almoradiva u gradu je izgrađena jedna od najvećih džamija La Katubija koja je simbol ovog mesta i ima 70 metara visoki minaret vidljiv iz svakog dela grada. Ovaj dan koristimo za obilazak brojnih arhitektonskih znamenitosti, uključujući kazbe iz 12. veka i stari grad, Medinu. Ješćemo čuveni kus kus na najvećoj pijaci Džema El Fna što na arapskom znači sastanak mrtvih. U srednjem veku je bilo centralno mesto izvršenja smrtnih kazni, a danas se tu mogu pronaći mnogobrojni trgovci, žongleri koji prave spektakle sa užarenim loptama, plesači koji igraju i sviraju uz pratnju zmija i majmuna. Posetićemo i Baadi Palatu, kraljevsku grobnicu dinastije Saadi, iskopanu 1917.g. i videti kako u njenim odajama rode prave svoja gnezda. Ostatak dana predviđen je za slobodno vreme. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i novogodišnje veče. Srećna nova godina! Noćenje.

 

Dan 8

MARAKEŠ – BEOGRAD

Nakon doručka, odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem u Beču. Sletanje u Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj putovanja.

Cene i uslovi

datum polaska: 25-12-2024 - datum povratka: 01-01-2025
Cena putovanja po osobi: 1099 eur First minute - za prijave do 01.08.2024.1199 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja pa do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Marakeš – Beograd
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Marakeš-u
 • Svi transferi prema planu i programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Maroko (4950 RSD) + usluga viziranja 550 RSD
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Boravišna taksa (plaća se na licu mesta)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilikom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

MARKEŠ

Hotel se nalazi u srcu Marakeša, neposredno pored glavne železničke stanice i idealan je za putnike koji žele istražiti grad, zahvaljujući svojoj centralnoj lokaciji koja omogućava lak pristup glavnim turističkim atrakcijama. Sobe su udobne i moderno uređene, opremljene kupatilom, fenom, klimom, TV-om i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Ouzud vodopadi

Oni su najviši vodopoadi u severnom delu Afrike, a drugi najviši na celom kontinentu, jer dostižu čak 100 metara nadmorske visine. Nalaze se u predelima starih maslinjaka, koji su prirodno stanište majmuna, a samu okolinu naseljavaju domorodačka berberska plemena planine Atlas. U popodnevnim časovima povratak u Marakeš

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Kazablanka i Rabat

Tokom izleta obićićemo najznačajnije istorijske tačke Rabata – posetićemo Chellah, kompleks nekropola koji su izgradili stari Rimljani, Hasanovu tvrđavu i mauzolej Muhameda V koji se smatra remek delom moderne arhitekture dinastije Alauiti i pokazuje svu veštinu marokanskih umetnika. Šetaćemo gradiskom ulicama koje odišu prestižom gde su mir i privatnost sinonimi elegancije i životnog stila. Nastavak putovanja prema Kazablanki, najvećem gradu Maroka, koji je spoj moderne zapadne kulture i arapske tradicije. Urbana arhitektura i estetika prisutna je u svim centralnim delovima grada. Od crkve Sacre Coeur do glavne pijace, između uskih ulica, prolaza i bulevara, ovaj grad ovekovečava avangardne građevinske stilove karakteristične za 20te i 30te godine prošlog veka. Divićemo se građevinama u art-deko stilu, njihovim kupolama, stubovima, isklesanim balkonima, jer sve to pripada periodu koji je bio pozornica jedinstvene arhitektonske eskpresije i na svakom uglu kreira rečit šareni kolaž. Obilazimo džamiju Hasana II kao i najstariji deo grada – Medinu. Nakon celodnevnog izleta vraćamo se u hotel. 

Cena izleta: 60 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak Marakeša

Marakeš  predstavlja jedan od četiri kraljevska grada. Bio je prestonica svih dinastija, a osnovao ga je prvi kralj Jusuf Ibn Tahfin, podigavši 12km dugačke bedeme sa devet kapija. Za vreme vladavine Almoradiva u gradu je izgrađena jedna od najvećih džamija La Katubija koja je simbol ovog mesta i ima 70 metara visoki minaret vidljiv iz svakog dela grada. Ovaj dan koristimo za obilazak brojnih arhitektonskih znamenitosti, uključujući kazbe iz 12. veka i stari grad, Medinu. Ješćemo čuveni kus kus na najvećoj pijaci Džema El Fna što na arapskom znači sastanak mrtvih. U srednjem veku je bilo centralno mesto izvršenja smrtnih kazni, a danas se tu mogu pronaći mnogobrojni trgovci, žongleri koji prave spektakle sa užarenim loptama, plesači koji igraju i sviraju uz pratnju zmija i majmuna. Posetićemo i Baadi Palatu, kraljevsku grobnicu dinastije Saadi, iskopanu 1917.g. i videti kako u njenim odajama rode prave svoja gnezda. Izlet uključuje obilazak svih gradskih znamenitostri uz pratnju stručnog vodiča..

 

Cena izleta: 30 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Dolina reke Urika

Odlazak u podnožje spektakularnih planina Atlas i poseta berberskom selu. Upoznaćemo se sa njihovim načinom života i uživati u prelepim krajolicima. Uveče je moguć fakultativni odlazak na poznati Čez Ali večernji šou. Iskusićemo pravi arapski noćni život dok nas zabavljaju marokanske folklorne grupe u tradicionalnim nošnjama, a za sam kraj videćemo kako se u središtu kompleksa trkaju konjanici dok nam priređuju spektakularan vatromet.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smeštaja u Marakešu do berberskih sela i doline reke Urika
 • Pratanja predstavnika agencije tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Esauira

Sjajna i opuštena Esauira, smeštena na atlanskoj obali Maroka je očaravajuća i mirnija alternativa užurbanom Marakešu. Ime grada na arapskom znači „mala slika“ jer je slikarima ovaj grad kao zemlja iz snova, zbog živahno plavo-bele medine okružene bajkovitim bedemima peščane boje i impozantnim kamenim vratima. Iza šarene luke prostire se miljama dugačka plaža koja je poznata po tome što se, usled čudnog delovanja struja tokom noći transformiše, pa svakoga dana izgleda drugačije. Na izlet u ovaj grad krećemo u jutarnjim časovima i napuštajući Marakeš prolazimo kroz dolinu Argana poznatu po tome što koze nastanjuju drveće. Približavajući se Esauiri, daleko od gradske buke, odmah ćemo se prepustiti ritmu muzike, jer ovaj grad je poznat po udaraljkama gnaoua. Predlažemo da probate poznati marokanski đuveč – tažin i crni čaj. Ovaj grad posebno će očarati sve ljubitelje epske fantastike jer je u nekadašnjem Mogadoru snimana jedna od najpopularnijih serija današnjice – ,,Igra prestola”. Ulice ovog grada prepune su umetničkih galerija koje izlažu slike lokalnih umetnika.

Cena izleta: 50 €

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od smeštaja u Marakešu do Esauire
 • Pratnja predstavnika agencije tokom izleta
 • Pratnja lokalnog vodiča tokom izleta
Share on TwitterShare on Facebook