• +381 60 490 6900
 • +381 60 490 2900
 • info@diskodrugarputovanja.rs
 • Strahinjića Bana 22, Beograd

JUŽNA AMERIKA - 20 dana

JUŽNA AMERIKA - 20 dana

JUŽNA AMERIKA - 20 dana

 

SAJAMSKE CENE SU OBELEŽENE ZELENOM BOJOM.
važi za sve prijave od 22.02. do 28.02.2024.

 
TERMINI:

 

06. APR – 25. APR  | Promo 2899 eur | First minute  2999 eur  |  Regular 3099 eur  ST CENA 2799 eur
         

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – BUENOS AIRES

Sastanak na aerodromu Nikola Tela u dogovoreno vreme, let za Buenos Aires sa presedanjem u Amsterdamu.

 

Dan 2 – 5

BUENOS AIRES (4 noćenja)

Sletanje u Buenos Aires u jutarnjim časovima, transfer do hotela u širem centru grada. Upoznavanje sa okolinom. Buenos Aires, glavni grad Argentine, često se opisuje kao „grad kontrasta i strasti“. Ovaj fascinantan grad, smešten na obali Rio de la Plata, ima bogatu istoriju, šarmantnu arhitekturu, živopisnu kulturu i strastvene stanovnike. Buenos Aires ima duboko ukorenjenu istoriju koja se može videti u njegovoj arhitekturi. Grad je kombinacija evropskog i latinoameričkog uticaja, što ga čini jedinstvenim. Šetajući ulicama ovog grada, možete primetiti uticaje španske kolonijalne arhitekture, ali i francuske i italijanske elemente u mnogim zgradama. Jedan od najpoznatijih simbola Buenos Airesa je Teatro Colon, jedna od najvećih i najlepših opera na svetu. Ova građevina je remek-delo arhitekture i mesto na kojem su nastupali mnogi svetski poznati umetnici. Još jedan nezaobilazan deo Buenos Airesa je njegova kultura, posebno tango. Tango je muzički i plesni žanr koji je nastao upravo ovde i postao deo svetske kulturne baštine. Posmatranje strasnih tango plesača na ulicama ili prisustvovanje tango predstavama u lokalnim klubovima je iskustvo koje se ne zaboravlja.

 

Buenos Aires takođe nudi bogatu muzičku scenu, od klasične muzike do roka i popa, što ga čini gradom za svakog ljubitelja muzike. Jedna od karakteristika Buenos Airesa su i njegovi kontrasti. Grad je dom različitih četvrti, svaka sa svojim posebnim šarmom. Od luksuznih četvrti poput Recolete do boemskih četvrti kao što je San Telmo, svaka četvrt ima svoj karakter i ponudu. Osim toga, Buenos Aires se suočava sa kontrastima između bogatih i siromašnih. Dok se luksuzni restorani i prodavnice mogu naći u jednom delu grada, postoji i mnogo siromašnijih četvrti gde ljudi žive skromno. Ovaj kontrast dodaje dubinu gradu i podseća nas na raznolikost i izazove sa kojima se suočavaju njegovi stanovnici.

 

Dan 6

BUENOS AIRES – SANTIAGO DE CHILE

Nastavljamo sa našom avanturom i odlazimo na sledeću stanicu – Santiago De Čile. Letimo lokalnom avio kompanijom u jutarnjim časovima. Transfer do hotela i slobodno vreme za obilazak okoline u dogovoru sa vodičem. Noćenje.

 

Dan 7 – 8

SANTIAGO DE CHILE (2 noćenja)

Čile je zemlja kontrasta gde je plavetnilo okeana  isprepletano  sa visokim Andima , zemlja bogate istorije čije će vas neverovatne prirodne lepote ostaviti bez daha. Istorijsko srce grada čileanske prestonice krije važne znamenitosti , a glavne od njih su: Palata Moneda , Trg oružja i brdo Santa Lucia. Večeri provodimo u najživljoj četvrti Santijaga  kvartu – Bellavista prepunom kafića i barova  gde se pleše i zabavlja do kasno u noć. Imaćemo priliku i da odemo na fakutativni obilazak mesta Valparaiso – romantičnog gradića nadomak Santiaga koji je poznat po izuzetnoj arhitekturi ali i dobrom vinu. Brdovit pejzaži, grafiti u najšarenijim bojama, starinski tramvaji koji se strmim ulicama naizgled spuštaju u Pacifik, čine  da Valparaiso ponese nadimak “Little San Francisko”.

 

Dan 9

SANTIAGO DE CHILE – LA PAZ

Napuštamo Buenos Aires i letimo za La Paz  u Boliviji. Transfer do smeštaja u najvišoj svetskoj prestonici i slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

 

Dan 10 – 11

LA PAZ (2 noćenja)

La Paz, glavni grad Bolivije, jedan je od najneobičnijih gradova na svetu. Smješten u Andima na visini od oko 3.650 metara nadmorske visine, La Paz je grad koji ostavlja dubok utisak svojom jedinstvenom geografijom, bogatom kulturom i složenom istorijom. Najuočljivija karakteristika La Paza je njegova nadmorska visina. Grad se proteže niz padine okružen planinama, a pogled na grad sa okolnih brda je spektakularan. Ova visina čini La Paz jednim od najviših glavnih gradova na svetu i stvara specifične izazove za posetioce, kao što je smanjeni nivo kiseonika. Međutim, ova geografska karakteristika takođe daje La Pazu njegov jedinstveni šarm i atmosferu.

 

La Paz je takođe poznat po svojoj bogatoj kulturi i tradiciji. Grad je dom mnogim indigenim narodima, uključujući Aymaru i Quechua, koji čine veliki deo stanovništva. Ovde možete videti živopisne tradicionalne obrede, kao što su šarene ceremonije i festivali koji slave prirodu i njihove drevne verovanja. Takođe, tradicionalna andska muzika i ples igraju ključnu ulogu u kulturnom identitetu ovog grada. Takođe grad ima bogatu istoriju, posebno u vezi sa španskom kolonizacijom i borbi za nezavisnost. Grad je dom mnogim istorijskim spomenicima i muzejima koji pričaju priču o njegovoj prošlosti. Jedan od najvažnijih istorijskih mesta u La Pazu je „Palacio Quemado“ ili „Spaljena palata,“ koja je bila svedok značajnih događaja tokom bolivijske istorije.

 

Dan 12

LA PAZ – PUNO

Napuštamo La Paz i predivnu Boliviju. Vožnja autobusom i prelazak granice s Peruom. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, vožnja do mesta Puno koje se nalazi na obali jezera Titicaca. Transfer do hotela i slobodno vreme za upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

Dan 13

PUNO

Puno, grad koji se nalazi na obalama jezera Titicaca stanovništvo živi veoma skromno i neguje kulturu i tradiciju svojih predaka… Starosedeoci koji žive na ovim prostorima su veliki moreplovci i majstori tkanja koji su sačuvali tradicionalni dizajn i dekoraciju odeće. Ovde ćete uživati u kombinaciji kulture i prirode i imati osećaj da ste se vratili nazad kroz vreme… Iz Puna ćemo obići plutajuća ostrvca od trske, koja nastanjuju Uros Indijanci, i ostrvo Taquile koje je poznato po proizvodnji najkvalitetnijih rukotvorina u Peru-u. Nedaleko od Puna nalazi se i hodočasničko mesto Copacabana i ostrvo Isla del Sol koje takođe treba posetiti. Pre nego što nastavimo sa našom avanturom ka Kusku, trudimo se da što više uživamo u lepotama najvišeg plovnog jezera na svetu, vozimo se „Dragon“ brodovima i isprobavamo specijalitete od ribe koje su lokalci spremili za nas.

 

Dan 14

PUNO – KUSKO

Pakujemo kofere, opraštamo se sa jezerom Titicaca i putujemo ka Kusku. Dok se vozimo peruanskim brdima na 4300 m nadmorske visine prate nas nestvarni pejzaži. Put nam prelaze krda lama i alpaka, prolazimo pored vrućih termalnih bazena, kroz sela u kojima lokalno stanovništvo prodaje hranu i krznene kape… U vecernjim časovima stižemo u Kusko. Noćenje.

 

Dan 15 – 17 

KUSKO (3 noćenja)

Ovaj veličanstveni kolonijalni grad koji se nalazi na 3.300m nadmorske visine nekada je bio sedište Carstva Inka i najstariji je kontinuirano naseljeni grad Južne Amerike. Glavni gradski trg Plaza de Armas okružuju kolonijalne građevine sa restoranima i dućanima, crkva La Compañia de Jesus i katedrala koja je sagrađena od ostataka palate Inka. Treba obići i Muzej verske umetnosti (Museo de Arte Religioso) i pijacu San Pedro na kojoj se prodaje različita tradicionalna garderoba i umetnička roba, a tamo možete uživati i u sveže ceđenim sokovima koje pripremaju lokalci…

 

Mozete obići i ruševine Sacsayhuamana koje se nalaze iznad Kuska, obredno kupalište Inka Tambo Machay,  hramove u Kenku i ruševine Puca Pucara… Idemo na fakultativni izlet u toku koga ćemo obići dolinu reke Urubamba, poznatiju pod imenom Sveta dolinu Inka. Mnogo toga je vredno videti u Kusku i njegovoj okolini, ali svakako da je najfascinantnije jedno od Sedam svetskih čuda novog sveta –  “Izgubljeni grad Inka” Machu Picchu… U toku dvodnevnog izleta putujući ka Machu Picchu-u, uživaćemo u vožnji vozom kroz slikovite predele i prenoćiti u mesto Aguas Calientses, kako bismo doživeli izlazak sunca u čuvenom Izgubljenom gradu.

 

Dan 18

KUSKO – LIMA

U jutarnjim časovima napuštamo Kusko i letimo za Limu, prestonicu Perua. Lima, jedan od najvećih gradova u Latinskoj Americi sa populacijom od skoro 9 miliona stanovnika, idealno je mesto za završetak našeg putovanja. Grad krasi mnoštvo kolonijalnih zgrada i neki od najboljih muzeja u Južnoj Americi, uključujući muzej zlata, Muzej inkvizicije i Katakombe ispod crkve San Franciska. Obilazimo trg Plaza de Armas, restrorane i noćne klubove u Miraflores-u, šopingujemo po velikim tržnim centrima i živopisnim pijacama. Opuštanje u starom kolonijalnom jezgru grada ili odlazak na neku od plaža zaokružiće ovu nezaboravnu avanturu. Sabiramo utiske dok posmatramo talase koji se lome duž obale Pacifika. Noćenje.

 

Dan 19 – 20

LIMA – BUDIMPEŠTA

Pakujemo kofere i napuštamo užurbanu Limu. Čeka nas dug put do kuće… Let do Budimpešte (preko konekcionog grada). Transfer iz Budimpešte do Beograda. Kraj putovanja.

 

Cene i uslovi

datum polaska: 06-04-2024 - datum povratka: 25-04-2024
Cena putovanja po osobi: 2899 eur - PROMO CENA VAŽI ZA PRVIH 6 PRIJAVA!2999 eur First minute - za prijave do 60 dana pre početka putovanja3099 eur Regularna cena - za prijave do 30 dana pre početka putovanja

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Buenos Aires – Lima- Budimpešta sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Buenos Aires – Santiago De Čile sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Santiago De Čile – La Paz sa svim taksama
 • Avio karta na relaciji Kusko - Lima sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Buenos Aires-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Santiago De Čile-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u La Paz-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Puno-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Kusko-u (1/2 sobe)
 • Smeštaj na bazi 1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Limi (1/2 sobe)
 • Svi transferi na destinaciji prema programu putovanja (kombi ili mini bus)
 • Transfer na relaciji Budimpešta - Beograd
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Viza za Boliviju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevetna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice za muzeje
 • Individualni troškovi

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 300 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 20 dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje

Smeštaj

BUENOS ARIES

Hotel kategorije 3* lociran je u širem centru grada, i na lokacijski odličnom mestu. Poseduje bar, restoran. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa klima uređajem, telefonom, sefom i besplatnim Wi – Fi internetom.

 

SANTIAGO DE ČILE

Hotel kategorije 3* lociran u blizini katedrale Metropolitan. Poseduje bar, restoran i recepciju koje je dostupna 24h. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa klima-uređajem, sefom, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

LA PAZ

Hotel kategorije 3*  je lociran na 400 metara udaljenosti od trga Bolivija. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

PUNO

Hotel kategorije 3* lociran u širem centru grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

KUSKO

Hotel kategorije 3* smešten u mirnom delu grada. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

 

LIMA

Hotel kategorije 3* smešten u istorijskom centru grada u blizini Predsedničke palate. Sobe su dvokrevetne ili trokrevetne sa sefom, klima-uređajem, telefonom i besplatnim Wi-Fi internetom.

Fakultative

Valparaiso

Valparaiso je najživopisniji gradić Čilea. U početku je grad bio strateški važna trgovinska luka na Pacifiku ,danas je to grad koji odiše neobičnom arhitekturom , oslikan raznobojnim grafitima zaista osvaja na prvi pogled. Inače je grad pod UNESCO zaštitom i mnogi ga smatraju muzejom na otvorenom. Takođe je nadaleko poznat po autentičnim restoranima gde možete probati specijalitete čileanske kuhinje. Po dolasku, razgledanje centra grada i slobodno  vreme na plaži.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer na relaciji Santiago – Valaparaiso
 • Obilazak grada
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Sveta dolina Inka

U toku izleta ćemo obići Svetu dolinu Inka. Naša prva stanica je mesto Pisac, na obali reke Urubamba koja je pritoka Amazona. Odlazimo na tradicionalnu pijacu prepunu boja i dobre atmosfere, gde ćemo uživati u kupovini suvenira. Nakon obilaska ovog interesantnog mesta nastavljamo put kroz dolinu do hrama/tvrđave Ollantaytambo poznate po velikim terasama sagrađenim na strimim obroncima. 

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do Svete doline
 • Ulaznice
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
Machu Picchu

Dvodnevni izlet uključuje povratni transfer vozom kroz Svetu dolinu Inka, noćenje u mestu Aguas Calientes i obilazak jednog od Sedam svetskih čuda novog sveta Machu Picchu-a. Putujući ka “Izgubljenom gradu”, uživamo u slikovitim predelima Svete doline, prolazeći pored zelenih polja i živopisnih sela u podnožju Anda… U večernjim časovima stižemo u mesto Aguas Calientes, gde ostatak dana provodimo lutajući uskim ulicama i istražujući lokalne pijace… Drugog dana izleta, u ranim jutarnjim časovima, krećemo ka brdima visoko iznad brze reke Urubamba na kojima se nalazi čuveni Machu Picchu. Ovaj fascinantnmi grad je otkriven 1911. godine kada ga je američki istraživač Hiram Bingham tražeći izgubljeni grad Vilcabamba slučajno pronašao. Grad krase ruševine umotane u oblake, kupališta, hramovi, palate i oko 150 kuća od kamena koje su jako dobro očuvane zbog svoje izloacije, pa ćete imati utisak da su mnoge građevine još uvek netaknute… Mnogo je teorija o Machu Picchu-u, ali jedno je sigurno: to je jedno od najimpresivnijih mesta na svetu… Nakon što smo naučili dosta toga o fascinantnoj istoriji “Izgubljenog grada”, vraćamo se u Aguas Calientes gde se ukrcavamo na voz i putujemo kroz Svetu dolinu ka Kusku.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela u Kusku do Ollantaytambo-a
 • Povratni transfer vozom od Ollantaytambo-a do Aguas Calientes-a
 • 1 noćenje u hostelu u Aguas Calientesu ( visekrevetne sobe )
 • Povratni transfer od Aguas Calientes-a do Machu Picchu-a
 • Ulaznica u Machu Picchu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Ostrva Uros i Taquile

Celodnevni izlet uključuje obilazak plutajućih ostrva Uros i Taquile u zalivu Puno, koja su lokalci sagradili od trske koja raste u plitkim vodama ovog zaliva. Upoznaćemo Uros Indijance koji žive na ovim ostrvima, posetiti njihove kuće i čuti interesantne priče o njihovom načinu života. Mozemo ici i na plovidbu jezerom Titicaca tradicionalnim brodovima od trske, a nakon vožnje možemo isprobati specijalite koji su Indijanci pripremili za nas na Taquile.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer autobusom od hotela do luke
 • Povratni transfer brodom od luke do Uros i Taquile ostrva
 • Vodič
 • Lučke  i ostrvske takse
 • Ručak
Death Road

Jednodnevni izlet uključuje spust biciklama duž jednog od najspektakularnijih i najopasnijih puteva na svetu Death road-a. Početna tačka ove nesvakidašnje avanture je u tundri bolivijske visoravni La Cumbre na 4700 m nadmorske visine, odakle se pruža pogled na glečerima pokrivene vrhove. Dok se spuštamo ka našem krajnjem odredištu na nadmorskoj visini od 1300 m smenjuju se nestvarni pejzaži. Prolazimo kroz tropske šume obavijene oblacima i pored prelepih vodopada, da bismo spust završili u mestu Yolosa u Amazonskoj prašumi…

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od kancelarije u La Pazu do Death road-a
 • Iznajmljivanje bicikli i zaštitne opreme
 • Obroci: buffet ručak, voda i 2 uzine
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Death road majica
 • Link ka fotografijama i snimcima sa ture
 • Kupanje u bazenu
 • Pristup tuševima ( na raspolaganju su i sredstva za licnu higijenu i peškiri)
Salar de Uyuni

Obilazak najvećeg zaslanjenog područja na svetu površine oko 10000m2. Salar de Uyuni je zapravo slano jezero koje je pokriveno pločom od soli debljine od nekoliko metara. Najvece iznenadjenje cete doziveti ukoliko padne kiša i voda pokrije ploču od soli, tada se jezero pretvori u nestvarno ogledalo u kom se kupaju oblaci… Džipovima ćemo obići  nestvarne predele koji će učiniti da se osećate kao da ste na drugoj planeti. Obilazimo i nekoliko ostrva u središnjem delu jezera koja su zapravo vrhovi davno ugašenih vulkana… Uživamo u pejzažima koji su kao naslikani, dok nas okružuju divovski kaktusi visine od preko 5 m i oblaci koji su na “dohvat ruke“… Pre nego što krenemo nazad u La Paz obilazimo groblje vozova i pravimo još koju originalnu fotku, kakvu ne možete napraviti ni na jednom drugom mestu na svetu.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer autobusom od La Paza do Uyunija ( 2 nocne voznje)
 • Večera i doručak u autobusu ( u odlasku i povratku)
 • Vožnja džipovima Salar de Uyunijem
 • Ručak
 • Ulaznice i takse
 • Vodič
Share on TwitterShare on Facebook