SEJŠELI - 12 DANA

SEJŠELI - 12 DANA

SEJŠELI - 12 DANA

 

** Sejšeli avantura – dva ostrva: Mahe + Praslin **

 
TERMINI:

 

  10. JAN – 21. JAN | Promo  1299 eur  |  First minute  1399 eur  |  Regular 1499 eur 
23. JAN – 03. FEB  | Promo  1299 eur  |  First minute  1399 eur  |  Regular 1499 eur 
 14. FEB – 25. FEB  | Promo  1299 eur  |  First minute  1399 eur  |  Regular 1499 eur
28. FEB – 12. MAR  | Promo  1299 eur  |  First minute  1399 eur  |  Regular 1499 eur
14. MAR – 25. MAR  | Promo  1299 eur  |  First minute  1399 eur  |  Regular 1499 eur

Plan i program putovanja

Dan 1

BEOGRAD – SEJŠELI

Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. U popodnevnim časovima se ukrcavamo na let za Sejšele i naša tropska avantura počinje. Let iz Beograda sa presedanjem.

 

Dan 2

SEJŠELI – MAHE

U ranim jutarnjim časovima stižemo na glavno ostrvo – Mahe, ulazna vrata Sejšela, odakle se utapamo u rajsku atmosferu i vreo tropski duh lokalnog stanovništva. Mahe ili ’’Ostrvo blagostanja’’ najveće je naseljeno ostrvo na Sejšelima, obiluje peščanim plažama, prirodnim atrakcijama i lepotama od kojih će Vas deliti samo dvadesetak minuta vožnje na koju god stranu da se uputite. Ostrvom se protežu guste šume Nacionalnog parka Morne, glavni grad je Viktorija, dok se duž cele zapadne strane, od severa prema jugu, spuštaju najlepše peščane plaže. Kada izađemo sa aerodroma čeka nas organizovan transfer do smeštaja. Koristimo dan za upoznavanje sa okolinom, uživanje na plaži i pripremanje daljih aktivnosti. Noćenje.

 

Dan 3 – 5

MAHE (3 noćenja)

Smešteni smo u najaktivnijem i najpopularnijem delu ostrva – plaži Beau Vallon gde se nalazi mnoštvo sadržaja, atrakcija, restorana, poznati ronilački centar kao i bogat noćni život. Naredne dane provodimo istražujući ostrvo –  prelepi grad Viktoriju, najmanji glavni grad na svetu, izgrađen u kolonijalnom stilu jednistvene raznobojne arhitekture, veselih zgrada i simpatičnih malih prodavnica. Kroz šetnju gradom videćemo minijaturnu bliznakinju Big Ben-a čuvenu satnu kulu i simbol grada, Prirodnjački muzej, obilazićemo lokalne pijace, najlepše gradske četvrti i mesta velikog kulturnog nasleđa. Gradskim ulicama se vozi levom stranom, a u celom gradu postoji samo jedan semafor, pa je gužva zagarantovana.

Krenućemo u istraživanje ostalih delova ostrva, neponovljivih predela i prelepih plaža zapadne strane – Anse Solei, Anse Major i mnogih drugih. Jedna od mnogobrojnih atrakcija sa kojom se susrećemo jeste i botanička bašta gde ćemo imati priliku da vidimo mnoštvo najznačajnijih vrsta flore od kojih su neke jedinstvene u celom svetu. Popećemo se na najlepši vidikovac na ostrvu da i sa te perspektive pogledamo na sve lepote Mahe-a. praveći nezaboravne fotografije. Probaćemo lokalni Takamaka rum, raznovrsno tropsko voće, čajeve, specijalitete lokalne kreolske kuhinje i družiti se sa divnim ljudima.

 

Dan 6

MAHE – PRASLIN

Napuštamo Mahe i prelazimo na drugo najveće i verovatno najpopularnije i najlepše ostrvo na Sejšelima – Praslin. Organizovan transfer do smeštaja. Nekadašnje utočište gusara i pirata, danas je izuzetno bogato neobičnim prirodnim lepotama, plažama, biljnim i životinjskim vrstama. Ležerni lokalci prezentovaće nam opušteni tempo života i uvesti nas u tajne čari pravog odmora. Među poznavaocima, Praslin je poznat kao ’’zlobna zavodinica’’, jer u svakom posetiocu budi neodoljivu želju da ovde zaveden i ostane. Sledi smeštaj na čuvenoj plaži Anse Volbert, upoznavanje sa okolinom i uživanje na plaži u iščekivanju narednih avantura. Noćenje.

 

Dan 7 – 10

SEJŠELI – PRASLIN (4 noćenja)

Provodimo pet nezaboravnih dana u istraživanju najlepših plaža na Sejšelima i naravno verovatno najlepše plaže na svetu – Ance Lazio, mesta gde se beli svilenkasti pesak spušta u tirkizno more stvarajući rapsodiju užitka; obilazimo Valle de Mai – ’’srce Praslina’’, Nacionalni park i rezervat koji je pod zaštitom UNESCO-a, a predstavlja dom mnogih endemskih vrsta ptica, jedinstvenog crnog papagaja i retke vrste plame Coco de Mer nestvarno velikih i neobičnih plodova po kojoj su Sejšeli nadaleko poznati. Praslinom se smenjuju mnoge prirodne jedinstvenosti poput granitnih stena koje izranjaju iz tirkiznih i smaragdnih voda, puderasti pesak koji se proteze duž svih plaža na ostrvu, mnoštvo koralnih stena i grebena, tropske džungle bujne vegetacije – i sve budi želju za istraživanjem i ponovnim otkrivanjem. Pred nama su dani kupanja na nestvarno lepim plažama Praslina.

Fakultativno odlazimo na malo i prelepo ostrvo La Digue gde se vreme zaustavlilo u nekom davnom trenutku. Nestvarni pejzaži, prelepe plaže, mnogo divljeg i egzotičnog na malom parčetu raja. Srećemo se sa čuvenim džinovskim kornjačama, ležernim lokalnim ribarima i uživamo u svakom trenutku. Svaki novi trenutak proveden na Praslinu, od ranog tropskog jutra do prelepih zalazaka sunca nad Indijskim okeanom, biće ispunjem neponovljivim i neobičnim.

 

Dan 11

PRASLIN – MAHE

Poslednji dan za oproštaj sa Praslinom i Sejšelima. U popodnevnim časovima organizovan transfer sa Praslina do Mahe-a. Nastavak transfera do aerodroma na večernji let za Beograd sa usputnim presedanjem.

 

Dan 12

MAHE – BEOGRAD

Sletanje u Beograd u popodnevnim časovima. Kraj programa.

Cene i uslovi

datum polaska: 10-01-2022 - datum povratka: 21-01-2022
Cena putovanja po osobi: 1299 eur - PROMO CENA ZA PRVIH 6 PRIJAVA!1399 eur First minute - za prijave do 90 dana pre početka putovanja1499 eur Regularna cena - za prijave od 30 dana pre početka putovanja ili do popune grupe

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Avio karta na relaciji Beograd – Mahe – Beograd sa svim taksama
 • Smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom u guest house na Maheu (1/2, 1/3 sobe)
 • Smeštaj na bazi 5 noćenja sa doručkom u guest house na Praslinu (1/2, 1/3 sobe)
 • Svi transferi na Sejšelima prema programu putovanja
 • Povratna karta za trajekt Mahe-Praslin
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u kulturno-istorijske spomenike, nacionalne hramove, nacionalne parkove
 • Individualni troškovi
 • Paket doplata za hotele Berjaya Beau Vallon Bay Resort 3* na Mahe-u / Berjaya Praslin Resort 3* na Praslin-u u iznosu od 200 EUR po osobi za sve vreme boravka na bazi noćenja sa doručkom

Način plaćanja:

 • Prilkom prijave 200 eur - rezervacija putovanja
 • Ostatak iznosa u najviše 3 rate
 • Poslednja rata maksimalnog iznosa 200 eur mora biti isplaćena najkasnije 2o dana pre početka putovanja
 • Moguć je dogovor oko dinamike plaćanja na rate
 • Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja 
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.

Molimo Vas pogledajte OPŠTE NAPOMENE za ovo putovanje!

Smeštaj

MAHE – GUEST HOUSE

Guest House je smešten na najpopularnijoj ostrvskoj plaži Beau Vallon. Raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Sve sobe su klimatizovani i imaju na raspolaganju WiFi. Doručak se služi u okviru objekta.

 

MAHE – RESORT 3*

Hotel je smešten na samo par minuta hoda od prelepe peščane plaže Beau Vallon. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve su klimatizovane i imaju terasu. Hotel poseduje bazen oko koga se nalazi resoran gde se služi doručak. U objektu je dostupan besplatan WiFi.

 

PRASLIN – GUEST HOUSE

Vila se nalazi na nekoliko minuta hoda od plaže Anse Volbert. Smeštena je u tropskom vrtu u prelepom prirodnom okruženju. U ponudi su dvokrevetne i trokrevetne sobe. Svaka soba ima terasu, sopstveno kupatilo kao i klima uređaj. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi. Doručak se servira na zajedničkoj terasi.

 

PRASLIN – RESORT 3*

Resort se nalazi na plaži u zalivu Anse Volbert. Sve sobe su klimatizovane, imaju mini-bar i TV. Resort poseduje dva restorana od kojih je jedan na samoj plaži. Deo resorta namenjen je za zabavu gostiju i dostupne su mnoge aktivnosti – bazen, stoni tenis, društvene igre. Doručak se služi u hotelskom restoranu.

Fakultative

Obilazak glavnog grada Viktorije i plaža Port Launay

Izlet započinjemo odlaskom u najmanju prestonicu na svetu – kolonijalni grad Viktoriju. Prošetaćemo najvažnijim gradskim četvrtima i ulicama, gde ćemo videti prelepe zgrade suda, muzeja, pošte i čuveni toranj – satnu kulu, minijaturnu bliznakinju čuvenog londonskog Big Bena. Obići ćemo i čuvene ulice –  Codevar poznate po lokalnim zanatima i izradi stvari od kreolskog zlata kao i ulicu Albert – koja nas vodi do središnje tačke grada i živopisnih prodavnivca i pijace gde je izložena loklana roba, riba, tropsko voće, začini i izobilje mirisa i boja. Dalje obilazimo poznatu botaničku baštu, gde ćemo imati priliku da vidimo mnoštvo najznačajnijih vrsta flore od kojih su neke jedinstvene u celom svetu.

Nastavljamo put ka jugu ostrva obilazeći Venn’s Town u okviru Nacionalnog parka Morna, najznačajnije arheološko nalazište drevnog grada, a put ka jugu završavamo na vidikovcu La Misere odakle se pruža jedinstven pogled na arhipelag Sejšela. Ostatak izleta provodimo na plaži Port Launay gde imamo organizovan ručak.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Ručak (sveža lokalna riba, voće i voćni sokovi)
Obilazak ostrva Mahe i plaža Anse Solei

Tokom izleta obićićemo prelepo ostrvo Mahe, prestonicu života na Sejšelima. Odlazimo u Craft Village, zanatsko selo gde se upoznajemo sa neobičnom lokalnom kreolskom kulturom, upoznaćmo njihovu umetnost, zanatsvo i gastronomiju zanovanu na proizvodima od kokosa. Izlet nastavljamo prema poznatoj destilejiri ruma Takamaka, gde učimo kako se pravi ovo čuveno piće i gde imamo priliku da probamo Takamaka rum.

U nastavku posetićemo plažu Grand Police Bay gde ćemo imati ručak, potom Takamaka beach, dok ostatak vremena provodimo na prelepoj i jedinsvenoj Anse Solei plaži.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Ručak (sveža lokalna riba, voće i voćni sokovi)
Plaža Anse Lazio

Zvanično je bila proglašena za najbolju svetsku plažu 2015. Predstavlja spoj kristalno čiste vode, zlatnog peska i beskrajno prijatnog sunca, idealna za ronjenje i aktivnosti na vodi, bogata sadržajima i aktivnostima – plaža Anse Lazio pružiće Vam nezaboravan osećaj tropskog užitka.

Ako je ostrvo Praslin dom rajskim plažamo, onda je ovo njihova kraljica!

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Osveženje
Vallee de Mai

Sva jedinstvenost Praslina nalazi se u ovom rajskom vrtu nalik na pravu džunglu. ‘’Srce Praslina’’ predstavlja dom jednistvene vrste plame Coco de Mer, koja je pod svetskom zaštitom kao i celo ovo područje. Za ovu palmu se vežu neobično veliki plodovi jedinstvenog i posebnog oblika, a najstariji primerak palme star je oko 300 godina. Pored toga, oblast naseljavaju mnoge retke endemske vrste biljnog i životinjskog sveta.

Vallee de Mai je ujedno i dom još jedne retke i ugrožene vrste – crnog papagaja, kome je ovo jedino prirodno stanište. Provodimo dan u ovom nesvakidašnejm okruženju gde ćemo saznati i naučiti mnoge nove stvari, videti svašta posebno i neobično. Ostatak izleta provodimo na plaži gde se opuštamo i uživamo.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Ulaznice za sve lokalitete
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Osveženje
Ostrvo La Digue

Najmanje od tri glavna ostrva Sejšela, ali podjednako uzbudljivo i posebno, La Digue – pružiće Vam neposredan kontakt sa laganim lokalnim životom, predivnim rajskim plažama i netaknutom prirodom. Ovo ostrvo je ujedno i dom džinovskih kornjača, jedinstvene autohtone vrste koja naseljava Sejšele.  Imaćemo priliku da se sa njima družimo i slikamo, da uživamo u ukusnoj kreolskoj kuhinji i provedemo divan dan kupajući se na belim peščanim plažama ovog posebnog ostrva. Tokom celodnevnog izleta oragnizovan je ručak u lokalnom ostrvskom restoranu gde se upoznajemo sa novim gastronomskim iskustvima.

Odlazak na plažu Anse Source d’Argent najleššu svetsku plažu za 2018. Godinu gde provodimo ostatak dana. U popodnevnim časovima povratak brodom sa La Digue-a.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Povratni transfer brodom
 • Vožnja tradicionalnim kamionom
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak (sveža lokalna riba, voće i voćni sokovi)
 • Osveženje
Plaža Anse Major

Ovo je jedna od najlepših ostrvskih plaža, skrivena u tropskom zalivu oivičenom palmama sa prepim grebenom gde se možete oprobati u ronjenju sa raznoraznim ribama i živopisnim morskim svetom.

Cela laguna zaista predstavlja pravo skriveno prirodno bogatstvo. Delom puta pešačimo laganim trekingom do same plaže kroz nestvarne pejzaže, a po dolasku na plažu nas čeka ručak i ostveženje. Organizovan snorkeling sa opremom. Povratak do hotela je brodom.

Cena izleta: na upit

U cenu izleta je uključeno:

 • Svi transferi prema programu
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Oprema za snorkeling
 • Vožnja brodom
 • Ručak (sveža lokalna riba, voće i voćni sokovi)
Share on TwitterShare on Facebook